12:27:05 25.04.2024
Stiri

Liderul fracțiunii PPDA crede că Țîcu a „EXAGERAT” când a vorbit despre anumite TÂRGURI cu socialiștii privind unele funcții: „Înainte de a face astfel de afirmații, că trebuie să RUPEM coaliția cu PSRM…”

Politică 07.08.2019 14:19 Vizualizări2546 Autor: Ziarul National
Liderul fracțiunii PPDA crede că Țîcu a „EXAGERAT” când a vorbit despre anumite TÂRGURI cu socialiștii privind unele funcții: „Înainte de a face astfel de afirmații, că trebuie să RUPEM coaliția cu PSRM…”


Liderul fracțiunii PPDA din Parlament, Alexandru Slusari, consideră că deputatul și colegul său, Octavian Țîcu, a „exagerat” atunci când a afirmat că Blocul „ACUM” face unele târguri cu PSRM și a ajuns să partajeze mai multe funcții, inclusiv cele de ambasadori.

„Eu nu m-am așteptat că totul va merge strună cu socialiștii, care erau oponenții noștri. Trebuie să mai recunosc că sunt probleme de comunicare în interiorul blocului. Alta e întrebarea că domnul Țîcu a exagerat în afirmațiile sale privind diferite târguri. Nu e ușor, pentru că din start era clar că nu va fi ușor în această majoritate parlamentară. Pe de altă parte, nu trebuie să cădem în altă extremă, că Doamne ferește ce s-a întâmplat, coaliția va crăpa mâine – poimâine… Avem de învățat niște lecții, inclusiv cu concursurile, mai ales cel pentru Curtea Constituțională. Au avut și anumite victorii, sunt și anumite greșeli”, a recunoscut Slusari, în cadrul unui interviu pentru cotidianul.md.

Citește și: Un deputat PPDA recunoaşte PARTAJAREA funcţilor, inclusiv a celor de AMBASADORI, între „ACUM" şi PSRM: „Am avut numiri care nici măcar nu au fost discutate în fracțiuni sau în bloc. De unele numiri am aflat din PRESĂ"

De asemenea, Slusari spune că nu e de acord că ar fi nocivă coaliția cu RSRM, așa cum a spus Țîcu. „Nu am avut niciodată și probabil nu voi avea dragoste față de Igor Dodon. Eu înțeleg riscurle și toate problemele care pot apărea în legătură cu aceste disensiuni. Când ne-am asumat această guvernare am trasat niște sarcini, inclusiv reforma în justiție.

Citește și: RĂZVRĂTITUL din Blocul „ACUM”: „Este nocivă continuarea alianței ACUM - PSRM sub orice formă"

Înainte de a face astfel de afirmații, că trebuie să rupem și nu mai știu ce să facem, aș vrea să-l întreb pe domnul Țîcu dacă ne-am atins scopurile. Putem să mergem în alegeri anticipate cu această Procuratură, cu acest sistem judecătoresc, cu acest CSM? Ne propunem în viitorul apropiat reforme rapide și curajoase în justiție. Fără aceste reforme noi nu putem merge înainte, nici cu socialiștii, nici fără. E nevoie de 61 de voturi pentru aceste reforme, iar dacă rupem acum această coaliție, unde mergem noi mai departe?”, l-a întrebat Slusari pe deputatul PPDA, Octavian Țîcu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md