14:06:35 29.03.2024
Stiri

Suma URIAȘĂ de bani adusă oraşului Cluj-Napoca în cele patru zile ale Festivalului UNTOLD

Monden 07.08.2019 19:00 Vizualizări2226 Autor: Ziarul National


Suma URIAȘĂ de bani adusă oraşului Cluj-Napoca în cele patru zile ale Festivalului UNTOLD

Peste 45 de milioane de euro au rămas la Cluj-Napoca după festivalul UNTOLD, cheltuiţi de cei peste 300.000 de spectatori din afara oraşului. Banii se vor regăsi în impozite şi taxe locale, dar şi în încasări pentru afacerile locale sau pentru cei care şi-au închiriat apartamentele.

Potrivit unui comunicat al organizatorilor UNTOLD transmis, miercuri, fiecare dintre spectatorii veniţi din afara Clujului au cheltuit în medie, în cele 4 zile, cel puţin 150 euro, pe cazare, transport, restaurante, terase, cumpărături, vizite la muzee.

„Din cei peste 372.000 de participanţi câţi au fost în acest an în toate cele 4 zile ale UNTOLD, unii dintre ei mai pot fi văzuţi încă pe străzile din Cluj-Napoca. Organizatorii estimează că din total participanţilor, 20% sunt din judeţul Cluj, 20% din străinătate, iar restul de 60% venind din toată România. La o prima estimare, din cei peste 370.000 de participanţi, cei 300.000 veniţi din afara Clujului au cheltuit fiecare în medie, în cele 4 zile, cel puţin 150 euro, pe cazare, transport, restaurante, terase, cumpărături, vizite la muzee etc. La un calcul simplu, acest lucru înseamnă o infuzie de capital în comunitatea clujeană de peste 45 milioane euro. Aceşti bani se vor regăsi apoi în impozite şi taxe locale, dar şi în încasări pentru business-urile locale sau pentru oamenii care au profitat de numărul mare de turişti prezenţi, punându-şi apartamentele sau casele la închiriat”, se arată în comunicat.

Reprezentanţii UNTOLD spun că au fost prezenţi participanţi din peste 100 de ţări ca Anglia, Olanda, Franţa, Belgia, Austria, Polonia, Ungaria, până la ţări exotice cum ar fi Argentina, Brazilia, India, China.

„Cluj-Napoca şi România au câştigat mult mai mult la capitolul imagine. Se scrie şi se vorbeşte la superlativ în toată lumea, iar tot participanţii străini intervievaţi declară că şi-au schimbat total părerea despre România şi că au fost impresionaţi de ospitalitatea clujenilor. Bugetul festivalului, pentru ediţia aniversară, a depăşit suma de 16 milioane de euro”, se mai arată în comunicatul UNTOLD.

De asemenea, organizatorii festivalului au anunţat că vor fi făcute şi lucrări de reamenajare la Parcul Central, pe o suprafaţă de 10.000 mp, necesare în urma folosirii parcului în cele 4 zile, urmând să facă şi o extra-investiţie în înfrumuseţarea altor peste 50.000 mp din parc, suprafaţă folosită, an de an, de întreaga comunitate.

„În urma evaluărilor realizate alături de Primăria Municipiului Cluj-Napoca, UNTOLD îşi asumă să reamenajeze peste 60.000 de mp din parc, investiţie care se ridică la suma totală de peste 1 milion de euro. Aceste lucrări sunt schimbarea unor porţiuni de gazon, supraînsămânţare, toaletare vegetaţie şi până la amenajări peisagistice. Lucrările au fost deja începute, urmând a fi realizate până la finele lunii august 2019. De asemenea, pentru stadionul Cluj Arena a fost început procesul de înlocuire a porţiunilor de gazon afectate în urma festivalului cât şi a altor zone din teren, afectate în urma exploatării uzuale de peste an sau unde gazonul era deja bolnav, urmând ca în maximum o săptămână lucrările să fie finalizate. Suma pe care o va cheltui UNTOLD în acest sens, este de peste 370.000 lei”, se mai arată în comunicatul citat de Mediafax.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md