dreptate

Scrisoare deschisă procurorului general interimar

Procurorului General Interimar

personal dnului Dumitru Robu

PLÎNGERE

Stimate Procuror General Interimar, vă aduc la cunoștință că în 2011 am fost condamnat de Judecătoria Rîșcani mun Chișinău într-un dosar penal fabricat.

Din ziua condamnării și pînă în prezent, de nenumărate ori m-am adresat către organele procuraturii în partea ce ține de revizuirea cauzei penale respective, însă fără nici un rezultat pozitiv.

Procurorii din cadrul Procuraturii mun. Chișinău, cu încălcări grave ale prevederilor Codului de Procedură Penală, ale Legii cu privire la procuratură și ale Constituției RM ignorau și ignoră cererile înaintate de mine pentru a iniția procedura de revizuire a cauzei penale.

Recent, am fost nevoit să mă adresez și către deputați din Parlament și anume dnei Stela Macari, căreia i-am înaintat materiale și probe convingătoare și legale care slujesc ca temeiuri de inițiere a procedurii de revizuire.

Dna Stela Macari, la rîndul său a readresat petinția spre examinare în adresa Procuraturii Generale, în urma căreia procurorul Sergiu Bursacovschi la 01 august 2019 emis răspunsul nr.21-658/10-2156 care este superficial, incomplet și ilegal.

Prin răspunsul dat Sergiu Bursacovschi tăinuiește crimă prin incălcarea gravă a prevederilor Legii cu privire la procuratură, Codului de procedură penală și Constituției RM.

La prezenta plîngere anexez doar o parte din materialele pe care le dețin prin care se dovedește o atitudine complet ilegală din partea organelor procuraturii.

Dacă nu veți da curs prezentei plîngeri, voi fi nevoit să o fac publică și pe asta.

Viciile fundamentale în cadrul cauzei penale pentru care am fost condamnat a se vedea:

1. https://taboraion.home.blog/…/vrea-revizuirea…/

2. https://curaj.tv/…/ginduri-de-la-inchisoare-despre…/

3. https://curaj.tv/…/despre-alegeri-si-justitie-de-dupa…/

4. https://justicemoldova.md/actiuni-ilegale-din-partea…/

5. https://curaj.tv/…/un-detinut-il-acuza-pe-judecatorul…/

6. https://justicemoldova.md/delapidare-ilegala/

7. https://curaj.tv/2019/07/01/adresare-catre-andrei-nastase/

8. https://justcivil.wordpress.com/…/comunicare-catre…/

9. https://www.canal3.md/…/impact_2441_video_91022.html ș.a.

Din cele expuse mai sus constat că răspunsul din 01 august 2019 emis de procurorul Sergiu Bursacovschi dă dovadă că în prezent procuratura în RM nu funcționează, ci mai degrabă îndeplinește ordinile unor persoane din umbră.

Același procuror Sergiu Bursacovschi cu răspunsul din 01 august 2019 se contrazice cu răspunsul nr.21-3/17-75 emis de el însuși la 08.02.2017, prin aceste acțiuni încălcînd grav legea și atribuțiile de funcție stabilite prin lege.

La prezenta plîngere anexez un șir de probe prin care se dovedește încălcarea gravă a legii din partea procurorilor și judecătorilor de instrucție.

Reieșind din cele expuse solicit:

1. Declararea nulă a răspunsului nr.21-658/10-2156 din 01 august 2019

2. În mod obligatoriu să fiu audiat

3. Întrepriderea tuturor măsurilor legale în partea ce ţine de soluționarea petiției readresate spre examinare în adresa Procuraturii Generale de către deputata Stela Macari

Ion Taboră

Un gând despre „Scrisoare deschisă procurorului general interimar

  1. Încă un exemplu care ar dovedi că Republica România și Republica Moldova sunt aceiași țară (aceiași Marie, cu altă pălărie). Reforma implementată în România de reprezentantul URSS Ion Iliescu a condus la un stat structurat greșit. Nici în România, procurorii și judecătorii nu răspund dacă afectează grav drepturi ale unor cetățeni. Sub masca independenței judecătorii nu pot fi acuzați de fals intelectual (că au mințit în motivarea hotărârii), abuz în serviciu (că prin folosirea minciunii au adus prejudicii unor justițiabili), uz de fals (folosirea unui înscris cunoscând că este fals, pentru a aduce prejudicii), omisiunea sesizării (pe căile de atac legale alți judecători evită să se refere la probele care ar dovedi minciuna și nu sesizează organele de cercetare a infracțiunilor, nici când acestea sunt evidente). În opinia „organelor” judecătorul nu minte ci apreciază, nu calcă legea, ci decide conform propriei conștiințe. Nu mă refer la cazul prezentat pentru că nu am argumentele condamnării (probele cântărite și textele de lege incidente), dar cred că nici RM, nici România nu au justiție bazată pe lege și principii de drept, ci niște grupuri organizate de oportuniști care nu se opun ordinelor ilegale ale superiorilor pentru a nu pierde privilegii.

    Apreciază

Lasă un comentariu