/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Doi inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal Sud, reținuți într-un dosar de contrabandă cu țigări

07 august 2019, ora 17:25

Doi inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal Sud au fost reținuți ieri de către procurorii din cadrul Procuraturii Cahul și ofițerii Serviciului protecție internă și anticorupție (SPIA). Ei sunt bănuiți de implicare într-un dosar de contrabandă cu țigări.

Cauza penală a fost pornită ca urmare a stabilirii de către Direcția Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) din România a existenței unui grup infracțional organizat, specializat pe introducerea și valorificarea pe teritoriul României în mod ilegal a unor cantități importante de produse de tutun.

Amintim că, la 31 iulie, fostul șef al Postului vamal Cahul de la frontiera cu România Vasile Bacalu a fost reţinut în același dosar. Iar la 2 august acesta a fost eliberat și urmează să fie cercetat în stare de libertate. Soția acestuia, deputata în Parlamentul Republicii Moldova, Elena Bacalu a declarat pentru TV8 că acesta a scris cererea de demisie însă rămâne să activeze ca inspector vamal.

Cercetările continuă pe acest caz pentru a fi identificate și trase la răspundere toate persoanelor implicate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram