/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

În timp ce Năstase se mândrește cu uniforma de polițist, Candu îl acuză de încălcarea legii

07 august 2019, ora 22:07

După ce Andrei Năstase, ministrul Afacerilor Interne (MAI), a venit azi la ședința Guvernului în uniformă polițienească, deputatul democrat Andrian Candu îl acuză de încălcarea legii, pentru purtarea ilegală a acestei uniforme. Mai mult, Candu se arată nedumerit și spune că Năstase vrea să facă show la Guvern.

„Nu am înțeles, astăzi este vreun bal mascat la Guvern? Poate e vreun show de mascaradă? Sa lăsam totuși glumele la o parte. Astăzi stimabilul ministru de interne a încălcat flagrant legea și anume, Codul Contravențional al Republicii Moldova, la Art. 324 (Uzurparea de calităţi oficiale), prevede următoarele:

«Uzurparea de calităţii oficiale prin folosirea ilegală a uniformei cu însemne distinctive, cu simbolica autorităţilor publice sau cu aspect similar ce ar permite confundarea, dacă nu este însoţită de săvârşirea unei infracţiuni, se sancţionează cu amendă de la 30 la 80 de unităţi convenţionale»”, a comentat Andrian Candu.

După apariția sa de azi de la Guvern în uniformă polițienească, Andrei Năstase a spus că este o haină care a primit-o în dar de ziua sa de la colegii din minister.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram