Agenția Copernicus: Luna iulie 2019, cea mai călduroasă înregistrată vreodată în lume

Luna iulie 2019, marcată de o caniculă excepţională în Europa, a fost cea mai călduroasă înregistrată vreodată în lume, depăşind chiar temperaturile din iulie 2016, potrivit datelor serviciului european Copernicus privind schimbările climatice.

Foto: BBC

"Luna iulie este în general cea mai caldă a anului în lume, dar, potrivit datelor noastre, actuala lună iulie a fost cea mai caldă de când se fac măsurători meteo", se arată în comunicatul difuzat luni de şeful agenţiei, Jean-Noël Thépaut, transmite Agerpres.

Potrivit datelor Copernicus, mercurul a urcat în iulie cu 0,04 grade Celsius, depăşind precedentul record din iulie 2016, an marcat de influenţa unui El Nino puternic.

Copernicus notează că temperaturile au fost peste media normală şi în zone nordice ca Alaska, Groenlanda şi în unele părţi ale Siberiei, precum şi în Asia centrală şi în unele regiuni ale Antarcticii.

Organizaţia Meteorologică Mondială (OMM) estimează că 2019 ar trebui să fie inclus în Top 5 al celor mai călduroşi ani din istoria recentă.


Pub