CNA va investiga cazul din grădinița nr. 177, unde copiii ar fi fost hrăniți cu alimente alterate, sub aspectul implicării unor funcţionari

Centrul Naţional Anticorupţie (CNA) anunță că a demarat investigaţii în cazul alimentării copiilor din grădiniţa nr. 177 cu produse infestate sub aspectul implicării unor funcţionari ai administraţiei publice locale.

Foto: UNIMEDIA

CNA menționează că despre rezultatele investigaţiilor vor informa ulterior.

UNIMEDIA amintește că reprezentanții ANSA, ANSP, AAP și CNA au fost convocați de urgență în ședință la Președinție. Asta după ce o fostă directoare a grădiniței nr.177 din sectorul Ciocana, Chișinău, care, potrivit Președinției, a fost concediată pentru că a încercat să se opună modului în care Direcția educație Ciocana organizează achizițiile de produse alimentare pentru hrana copiilor în grădinițe, a ținut să bată alarma.

Însă, fostul primar interimar Ruslan Codreanu scrie că fosta directoare a grădiniței nr.177 din sectorul Ciocana „a fost demisă din funcție din cauza plângerilor părinților, că tolera maltratarea copiilor și colectarea de bani”.

Cu o reacție a venit și Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău, unde menționează că directoarea instituției preșcolare a fost demisă din motiv că micuții erau abuzați fizic și psihic de către cadrele didactice, iar în acest sens, a fost sesizată și Procuratura Generală.


Pub