Ultima oră! Adriana Bețișor pleacă din Procuratură

Șefa-adjunctă a Procuraturii Anticorupție, Adriana Bețișor, pleacă din cadrul instituției. Cererea de demisie a fost depusă astăzi.

Foto: UNIMEDIA

Contactată telefonic, Adriana Bețișor, a menționat că a depus cerere de demisie din motive personale.

Întrebată cu ce se va ocupa în continuare, dânsa a răspuns: „O să-mi găsesc ocupație”.

UNIMEDIA amintește că după ce șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, și-a dat demisia, în luna mai, interimatul acestei funcții este asigurat de către Adriana Bețișor, până la suplinirea funcției de Procuror-șef al PA prin concurs. Însă la scurt timp, dânsa a demisionat.

La 26 iunie, prim-ministra Maia Sandu a cerut demisia șefei interimare a Procuraturii Anticorupție, Adriana Bețișor, și anchetarea acesteia pentru „prejudicierea statului în urma deciziilor sale întârziate și a instrumentării dosarelor la comandă politică”, acuzând-o că a tergiversat dosarul în frauda bancară pe numele deputatului Ilan Șor.

Ulterior, Șefa interimară a Procuraturii Anticorupție, Adriana Bețișor, a negat acuzațiile prim-ministrei Maia Sandu. Solicitată de UNIMEDIA, Bețișor a menționat că fiecare acțiune privind desfășurarea anchetei a fost raportată.

Și ministrul de Interne, Andrei Năstase, a cerut Procuraturii Generale să inițieze demersurile legale vizând spălarea de miliarde și corupția la nivel înalt, în cazul unor judecători și procurori implicați în activități ilicite conform unor investigații jurnalistice ajunse în atenția MAI. Printre persoanele menționate de Năstase este și Adriana Bețișor.


Pub