Fura din casa în care lucra. O femeie din Leova, reținută după ce a luat bani și bijuterii în valoare de 361 de mii de lei

O femeie în vârstă de 40 de ani, originară dintr-o localitate din raionul Leova, a fost reținută și este cercetată penal de către ofițerii de investigație a Inspectoratului de Poliție Buiucani din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău pentru comiterea unui furt din locuință în proporții deosebit de mari.

Foto: politiacapitalei.md

La data de 27 iulie, la inspectoratul de poliție s-a adresat o femei în vârstă de 30 de ani, care a comunicat că locuiește împreună cu familia în comuna Dumbrava, de unde periodic din casă dispar bijuterii din aur și bani. În acest context polițiștii imediat au dispus un șir de măsuri speciale de investigații pentru stabilirea circumstanțelor.

Astfel în urma acțiunilor de investigație și urmărire penală a apărut bănuială rezonabilă că infracțiunea este comisă de către menajera care era angajată de o lună de zile de către proprietari. În urma documentării polițiștii au acumulat probe concludente ce-i demonstrează vinovăția femeii. Aceasta, pe parcursul la o lună de zile, având acces liber în locuință, în timp ce făcea curățenie sustrăgea bijuteriile din aur și mijloace financiare, cauzând proprietarilor un prejudiciu în sumă de 361 000 de lei.

Femeia a fost condusă la inspectorat pentru audieri și stabilirea circumstanțelor. În cadrul audierilor ea și-a recunoscut vinovăția comunicând că bijuteriile sustrase le vindea.

Aceasta este cercetată penal pentru furt în proporții mari, faptă care conform legislației penale în vigoare se pedepsește cu închisoare de la 7 la 12 ani.

La moment ofițerii de investigație întreprind măsuri suplimentare de investigație pentru depistarea bijuteriilor sustrase și persoana care le-a procurat.


Pub