13:02:13 25.04.2024
Stiri

DECLARAȚIE // Reprimirea Rusiei în APCE a fost prematură

Știri 06.08.2019 08:01 Vizualizări1402 Autor: Ziarul National
DECLARAȚIE // Reprimirea Rusiei în APCE a fost prematură


Întoarcerea Federației Ruse în Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) ar trebui revizuită după evenimentele recente de la Moscova, a declarat șeful delegației britanice la APCE, Roger Gale, în legătură cu reținerile în masă și violențele împotriva manifestanților de la Moscova.

„În urmă cu doar câteva săptămâni, APCE a votat pentru restabilirea drepturilor Federației Ruse și este deja clar că Rusia nu intenționează să își îndeplinească obligațiile și să respecte standardele APCE. Sper că Comitetul Miniștrilor va lua în considerare această problemă în septembrie și va trebui să revenim la aceasta când APCE se va întruni pentru sesiunea plenară finală la începutul lunii octombrie. Imaginile pe care le-am vazut (la Moscova) sunt inacceptabile și revoltatoare”, a subliniat el.

„Relatarile televizate arată că metodele utilizate pentru „menținerea ordinii” în etapa preelectorală a alegerilor pentru Duma orașului Moscova nu sunt deloc proporționale, fara legatura cu ordinea publică. Cruzimea cu care sunt folosite bastoanele de către bărbați care nu pot fi ofițeri de poliție obișnuiți, este inacceptabila pentru o societate civilizată”, a spus Gale.

„Federația Rusă încalcă Convenția privind drepturile omului, iar reacția la demonstrațiile pașnice arată clar de ce majoritatea copleșitoare a membrilor delegației parlamentare a Regatului Unit, din toate partidele, a continuat să se opuna la restabilirea drepturilor delegației ruse și a susținut menținerea sancțiunilor până când Federația Rusă se va conforma prevederilor convenției”, a mai spus Gale.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md