02:12:44 20.04.2024
Stiri

Codreanu prezintă DETALII despre ex-directoarea de grădiniță, care a dus la Președinție poze cu pește plin de VIERMI: „A fost DEMISĂ din cauza plângerilor părinților, pentru că tolera maltratarea copiilor și colectarea de bani”

Social 06.08.2019 10:20 Vizualizări2118 Autor: Ziarul National
Codreanu prezintă DETALII despre ex-directoarea de grădiniță, care a dus la Președinție poze cu pește plin de VIERMI: „A fost DEMISĂ din cauza plângerilor părinților, pentru că tolera maltratarea copiilor și colectarea de bani” facebook


Fostul primar interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, admite că sunt probleme în ceea ce privește alimentația copiilor în grădinițe, dar în același timp are multe semne de întrebare în privința fostei directoare de la instituția preșcolară 149 din sectorul Ciocana, care a prezentat la Președinție poze cu produse alterate care ar fi ajuns pe masa picilor.

„Directoarea de grădiniță, care s-a plâns la Președinție de mâncarea alterată, a uitat că a fost demisă din funcție din cauza plângerilor părinților, că tolera maltratarea copiilor și colectarea de bani. Există un raport întreg la acest subiect. Dacă Președinția s-a sesizat acum, vreau să profit și să vin cu câteva propuneri. Să adunați iarăși comisii nu este suficient. Personal, am sesizat CNA-ul de foarte multe ori, inclusiv despre faptul că nu s-a luat nicio atitudine în raport cu scandalul alimentației din 2016.

Citește și: FOTO // Meniul de la o GRĂDINIȚĂ din sectorul Ciocana - „Pește infestat cu VIERMI, carne de curcan în stare avansată de alterare, pâine cu PĂCURĂ și elemente metalice”

Am sezisat și scris la Guvern, există și în raportul ANSA și alte rapoarte din 2016. Problema foarte mare este că acel câștigător în cadrul tuturor achizițiilor este desemnat agentul economic care are ca ofertă prețul cel mai mic pentru produsele alimentare. Dar prețul cel mai mic nu înseamnă și calitatea cea mai bună”, spune Codreanu.

O alta problemă majoră, potrivit fostului primar interimar, este că DETS de sector organizează licitațiile fragmentat și tot ele sunt cele care monitorizează procesul de alimentație în instituțiile de învățământ. „Ceea ce reprezintă o politică total greșită și manifestă conflicte de interes. Când am încercat să centralizez direcțiile de învățământ de sector, toate fracțiunile din CMC s-au opus. Vreau să vă aduc aminte că șefa de educație de la Ciocana a fost demisă exclusiv pentru problema achizițiilor publice în alimentația copiilor, la începutul lunii aprilie”, a amintit acesta.

În același context, Codreanu crede că la mijloc ar fi o răzbunare a fostei directoare: „Sunt curios… fosta directoare de la „Lăstăraș” la cine din funcționari se va duce în audiență și sub ce justificare?”.

În replică, consilierul prezidențial Ion Chicu, care ieri a organizat o ședință la Președinției pe marginea acestui subiect, menționează că nu ar fi un caz singular.

„Nu știu pentru ce păcate, reale sau inventate, a fost concediată doamna, dar astăzi ne-au mai sunat câteva directoare de grădinițe cu plângeri similare. Ni s-a comunicat că dna Guțu le amenință pe toate. Și un oarecare Denis de la Primărie e tare deranjat... Prețul cel mai mic, stimate dle Codreanu, nu înseamnă că poți livra pește cu viermi. Directorii de grădinițe sunt amenințați de contabilul-șef de la Direcția sectorului Ciocana: că dacă se returnează produsele, atunci se pierd „sute de mii”. Admit că sunt „reglări de conturi” între clanuri la Primărie, dar „asta s-a întâmplat cu trei luni în urma” din spusele foarte calme ale dnei Gutu. E crimă împotriva copiilor și e straniu să vedem că se încearcă mușamalizarea”, a conchis Chicu.

Menționăm că, ieri, Șefa Direcției Generale Educație, Tineret și Sport (DGETS), Rodica Guțu, a declarat că peștele cu viermi nu a ajuns pe masa copiilor, fiind sesizată Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor. Rodica Guțu a mai spus că, până la urmă, directorul grădiniței este responsabil de calitatea produselor alimentare primite, acesta fiind în drept să le refuze, dacă sesizează probleme.


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md