15:44:20 25.04.2024
Stiri

Greenpeace: Incendiile de vegetaţie din Siberia se extind. „CATASTROFĂ”

Știri 06.08.2019 10:38 Vizualizări1254 Autor: Ziarul National


Greenpeace: Incendiile de vegetaţie din Siberia se extind. „CATASTROFĂ” Mediafax

Organizaţia Greenpeace Rusia a avertizat luni că incendiile de vegetaţie din Siberia afectează suprafeţe din ce în ce mai mari, în pofida încercărilor autorităţilor de a limita extinderea acestora, potrivit Euronews.

„În ciuda informaţiilor oferite de autorităţile ruse, suprafaţa afectată de incendii în Siberia nu scade. Potrivit datelor oferite de satelitul ISDM-Rosleskhoz, peste 4,3 milioane de hectare sunt afectate de incendiu”, a informat Greenpeace Rusia prin intermediul unui comunicat.

Anton Beneslavsky, expert Greenpeace, a declarat că autorităţile au reacţionat tardiv în acest caz. „Dimensiunile incendiului îl fac aproape imposibil de gestionat. Focul este deja mult prea mare”, a spus el. Beneslavsky a adăugat că incendiile ar putea deveni periculoase pentru populaţia din regiune, în condiţiile în care s-ar putea extinde către zonele locuite. Expertul a adăugat că fumul degajat de incendii poate să fie periculos pentru sănătatea localnicilor.

Duminică, Ministerul rus al Apărării a informat că forţele armate au reuşit să stingă un incendiu care afecta peste 750.000 de hectare. „După patru zile de intervenţii în regiunile Krasnoyarsk şi Irkutsk, Forţele Aeriene ruse au reuşit să stingă un incendiu care se întindea pe o suprafaţă de 753.000 de hectare” a anunţat Ministerul Apărării prin intermediul unui comunicat.

„Sute de persoane sunt afectate de fum”, a declarat ministrul adjunct al Situaţiilor de Urgenţă, Alexadr Chuparian, care s-a deplasat duminică în regiunea Irkutsk pentru a coordona operaţiunile de stingere a focului.

Preşedintele Vladimir Putin a ordonat miercuri Armatei ruse să se implice în eforturile de stingere a incendiilor din Siberia.

Mai multe incendii de vegetaţie s-au extins rapid în Siberia, iar în mai multe zone a fost declarată stare de urgenţă. Localnicii se plâng, însă, că autorităţile nu au reacţionat suficient de rapid.

Organizaţiile pentru protecţia mediului descriu incendiile din această regiune ca fiind o catastrofă ecologică.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md