12:15:25 28.03.2024
Stiri

Încă trei STRĂINI au obținut cetățenia R. Moldova prin Programul de dobândire a cetățeniei prin investiție: 545 000 de euro din cinci aplicații

Economie 06.08.2019 14:00 Vizualizări1539 Autor: Ziarul National
Încă trei STRĂINI au obținut cetățenia R. Moldova prin Programul de dobândire a cetățeniei prin investiție: 545 000 de euro din cinci aplicații


Autoritățile au finalizat trei noi procese de obținere a cetățeniei R. Moldova prin investiții. Astfel, până la ora actuală, Republica Moldova a devenit mai bogată cu șase cetățeni, informează Compania Henley & Partners, care are calitatea de concesionar al Programului „Cetățenie-prin-Investiție” (MCBI) din R. Moldova.

Potrivit sursei citate, din momentul lansării Programului au fost înregistrate și procesate cu succes cinci aplicații, care au adunat 545 000 de euro ce pot fi investite în diferite proiecte.

„Acest nou capital valoros se poate construi pe bazele de succes ale investițiilor US Millennium Challenge Corporation, fiind distribuit pentru realizarea unor proiecte vitale, cum ar fi investiții în infrastructură, pentru a lega comunitățile rurale izolate de piețe, îmbunătățirea sistemelor de irigare pentru sectorul agricol sau modernizarea transportului public și a infrastructurii. Acest succes inițial demonstrează aprecierea comunității internaționale pentru valoarea Programului și a Moldovei ca destinație potențială pentru investiții străine directe. Acest fapt demonstrează o cerere semnificativă pentru produs”, se arată într-un comunicat al companiei.

Sursa citată precizează că, pe lângă avantajele pe care le oferă investitorilor, programul MCBI va oferi un flux de venituri permanente pentru R. Moldova, care pot fi investite strategic și transparent în proiecte ce îmbunătățesc viața tuturor cetățenilor: „Au fost deja identificate proiecte care vor genera peste 400 de milioane euro în investiții străine directe și 10 000 de noi locuri de muncă în R. Moldova”.

„Migrația investițională, fie că este cetățenie sau reședință prin investiții, este acum o metodă absolut standard pentru statele suverane care adună capital pentru atingerea unor obiective politice, cum ar fi: diversificarea economiei, crearea de noi locuri de muncă în sectoare noi sau injectarea de capital în proiecte care nu îndeplinesc criteriile tradiționale de rentabilitate a investițiilor. Fie că este vorba de SUA, Marea Britanie, Portugalia, Malta sau Cipru, migrația investițională a adus beneficii tangibile suveranității și vieții sociale, datorită atragerii a aproape 25 de miliarde de dolari, iar această sumă continuă să crească. Așteptăm cu nerăbdare să lucrăm în parteneriat cu Guvernul R. Moldova și cu cetățenii moldoveni pentru a reevalua și relansa pe deplin programul de obținere a cetățeniei prin investiții și pentru a aduce beneficii Republicii Moldova și cetățenilor acesteia datorită creșterii capitalului străin”, a declarat CEO-ul Henley & Partners, Dr. Juerg Steffen.

Amintim că, recent, Parlamentul a instituit moratoriu pentru patru luni la acordarea cetățeniei R. oldova prin investiție. Potrivit prevederilor, în cele patru luni nu vor mai fi recepționate cereri noi de dobândire a cetățeniei Republicii Moldova prin investiție. Moratoriul ar putea fi prelungit ulterior pentru o perioadă de cel mult două luni.

Cererile de dobândire a cetățeniei R. Moldova prin investiție care au fost depuse până la data intrării în vigoare a acestei legi vor fi procesate în continuare.

Actualmente, 31 de cereri de obținere a cetățeniei prin investiții se află pe rol. Aceste dosare urmează să aducă R. Moldova 4,6 milioane de euro.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md