04:19:43 25.04.2024
Stiri

Năstase, pentru SPUTNIK: Procurorul general interimar ar putea cere săptămâna viitoare ridicarea IMUNITĂŢII unor deputaţi. „Vor fi SURPRIZE pentru foarte mulți"

Politică 06.08.2019 18:36 Vizualizări3227 Autor: Ziarul National
Năstase, pentru SPUTNIK: Procurorul general interimar ar putea cere săptămâna viitoare ridicarea IMUNITĂŢII unor deputaţi. „Vor fi SURPRIZE pentru foarte mulți Facebook


La una dintre ședințele extraordinare ale Parlamentului, care urmează să fie convocate săptămâna viitoare, procurorul general interimar, Dumitru Robu, ar putea veni pentru a solicita ridicarea imunității unor deputați. Declarația a fost făcută de ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase, într-o intervenție telefonică pentru o emisiune de la „Sputnik Matinal”.

Ministrul a declarat că membrii coaliției PSRM - „ACUM" au convenit să se convoace în ședințe extraordinare ale Parlamentului, pentru a examina și aproba un șir de proiecte de importanță majoră pentru republica noastră.

Solicitarea de retragere a imunității va fi făcută în dosarul intentat de Procuratură pentru uzurparea puterii în stat, în perioada 7 – 14 iunie 2019, de către fosta guvernare a R. Moldova.

„În mod obligatoriu se va produce acest lucru. Ne-am angajat să ne convocăm în ședințe extraordinare pe 12 sau 13 august și, atenție, vor fi surprize pentru foarte mulți. Ne-am angajat într-un proces de dezoligarhizare a statului”, a declarat Năstase.

Ministrul a amintit că pornirea urmăririi penale pentru uzurparea puterii în stat a fost făcută în baza demersului său înaintat Procuraturii Generale.

„Procurorul general interimar a dispus punerea în acțiune a unei cauze penale pentru uzurparea puterii în stat. Sunt sigur că vom ajunge și la ridicări de imunități, la lucruri care le așteaptă societatea”, a adăugat Năstase.

Exercitarea urmăririi penale pe acest caz va fi efectuată de un grup de urmărire penală, formată din procurori, ofiţeri de urmărire penală şi ofiţeri de investigaţie din diferite subdiviziuni ale organelor de drept.

Potrivit Codului Penal al R. Moldova, acţiunile săvârşite în scopul uzurpării sau menţinerii forţate a puterii de stat cu încălcarea prevederilor Constituţiei se pedepsesc cu închisoare de la 10 la 15 ani.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md