(foto) Cel mai exclusiv SUV Mazda, acum şi în Moldova

Cel mai exclusiv SUV din gama actuală Mazda este disponibil acum şi în ţara noastră. Vorbim despre ultima generaţie a modelului CX-9 în nivel de echipare de top numit Signature!

O astfel de maşină cu şapte locuri pentru pasageri şi cu toate dotările incluse costă mai puţin de 50.000 de euro!

SUV-ul este oferit cu un motor turbo SKYACTIV-G pe benzină, care are patru cilindri, un volum de 2.5 litri, sistem avansat de injecţie directă şi unul VVT printre alte tehnologii. Pune la dispoziţie 230 de CP de la 5.000 rpm şi un cuplu maxim de 420 Nm de la 2.000 rpm. Consumul mixt declarat este de 9.2 litri la 100 de km parcurşi.

Agregatul este cuplat la o transmisie automată cu şase trepte, cu posibilitatea de a le schimba manual şi cu un mod Sport, iar toată puterea se transmite spre toate cele patru roţi prin intermediul sistemului i-ACTIV AWD.

Lista de dotări include în primul rând un complex avansat de sisteme de asistenţă şi protecţie, printre care:

  • ABS cu distribuţie electronică a forţei de frânare (EBD) şi asistenţă la frânarea de urgenţă (EBA),
  • sistem de control al stabilităţii dinamice (DSC) şi de control al tracţiunii (TCS),
  • regim economie combustibil i-STOP,
  • TPMS – sistem de monitorizare presiune pneuri,
  • RVM – monitorizarea vehiculelor şi obstacolelor din spate pentru unghi mort,
  • LKA – asistenţă activă la menţinerea benzii de rulare,
  • SCBS – asistent inteligent de frânare în oraş,
  • REAR SCBS – sistem inteligent de frânare la deplasarea în marşarier,
  • asistent de recunoaştere a gradului de oboseală a şoferului,
  • MRCC – cruise control adaptiv Mazda,
  • senzori de parcare faţă/spate,
  • sistem de camere la 360 de grade şi sistem G-Vectoring Control, alături de airbag-uri frontale, laterale şi cortină faţă-spate.

Privit de la exterior se remarcă prin: lumini de întâmpinare “coming home/leaving home’’, faruri full LED cu sistem adaptiv de iluminare şi reglare fază lungă pe înălţime, lumini de zi LED, faruri de ceaţă LED, stopuri LED, jante din aliaj de 20 de inci în anvelope care măsoară 255/50 R20, oglinzi retrovizoare rabatabile automat electric, spoiler posterior şi mânere ale uşilor în culoarea caroseriei, două terminaţii de eşapament.

Doar câteva culori exclusive pentru caroserie se anunţă a fi opţionale.

Vezi şi: (video) Noua Mazda CX-30! Când ajunge în Moldova şi ce preţ de start are

Interiorul include un: torpedou iluminat, sistem multimedia operabil pe un ecran tactil color de 8 inci, care suportă interfeţele Apple CarPlay şi Android Auto, dar şi navigaţie, buton rotativ de comandă pentru Display HMI, buton pentru pornirea/oprirea motorului, sistem audio premium BOSE cu 12 difuzoare, amplificator şi equalizer digital, Bluetooth, radio AM/FM inclusiv două porturi USB şi unul AU, volan cu comenzi audio şi îmbrăcat în piele.

Printre alte dotări se numără un: sistem de climatizare automată pe trei zone, geamuri faţă duble, scaune frontale reglabile electric şi ventilate, scaun şofer cu suport lombar şi cu memorie, scaune încălzite pentru al doilea rând, scaune spate rabatabile 60:40/50:50, tapiţerie maro cu piele Nappa, inserţii naturale din aluminiu şi din lemn de trandafir (Palisandru), Smart Key – blocare/deblocare portiere fără cheie, sistem de imobilizare electronică, frână de parcare electrică, oglindă interioară electrocromă (anti orbire), senzori de ploaie şi lumină, trapă şi hayon acţionat electric, etc.

Lista completă de dotări poate fi solicitată de la dealerul Mazda în Moldova de pe strada Calea Ieşilor 10 sau contactând reprezentanţa pe pagina sa de Facebook. Preţul exemplarului din articol este de 46.800 de euro şi vine cu o garanţie de trei ani.

Vezi neapărat: (video) Test Drive: Mazda CX-9

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise