/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Un nou avertisment de la OMS! Țigara electronică este periculoasă pentru sănătate

missing
06 august 2019, ora 19:51

Reprezentanţii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) avertizează din nou că moda ţigărilor electronice a devenit un real pericol pentru sănătatea publică, în contextul în care în lume sunt 1,1 miliarde de fumători convenţionali şi 367 de milioane de fumători de ţigări electronice.

Potrivit OMS, ţigările electronice produc efecte dăunătoare sănătății, conţinând lichide cu doze mari de nicotină şi alte substanţe toxice, care creează dependenţă,

Mai multe studii au concluzionat că majoritatea utilizatorilor folosesc în acelaşi timp ţigările electronice şi pe cele tradiţionale, scrie descopera.ro.

Organizația Mondială a Sănătății aduce exemplul Spaniei, unde ţigările electronice au deschis tinerilor o nouă uşă spre dependenţă. În această țară sunt înregistrați peste o jumătate de milion de fumători de ţigări electronice. Din 2014, când a fost aprobată utilizarea ţigării electronice prin directiva Uniunii Europene, în fiecare an creşte cu 25% numărul fumătorilor de ţigări electronice din Spania.

Ţigara electronică funcţionează cu un sistem electronic care simulează ţigările tradiţionale, scopul principal al fabricării lor fiind să-i ajute pe fumători să renunţe la acest viciu. Peste ani, acest scop a fost compromis,  milioane de oameni din întreaga lume devenind dependenți deja de țigările electronice.

În R. Moldova se vorbește de câțiva ani despre interzicerea țigărilor electronice. În acest sens, a fost probată chiar și o hotărâre de Guvern în perioada în care ministră a Sănătății era democrata Ruxanda Glavan. Recent, Ministerul Finanțelor a anunțat că intenționează să majoreze accizele pentru țigările electronice.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram