Eșanu și Grosu riscă să piardă fotoliile de judecători la CC? Năstase: „S-a făcut o nedreptate Trebuie de revenit la acel concurs”

Viceprim-ministrul Andrei Năstase se arată nemulțumit de concursul desfășurat de către Comisia juridică, numiri și imunități cu privire la desemnarea a doi judecători din partea Parlamentului la Curtea Constituțională (CC). Ministrul de Interne este de părere că Legislativul ar fi putut evita organizarea concursului, iar în acest sens, Năstase a sugerat parlamentarilor „să revină” la aceste numiri.

Foto: UNIMEDIA

„Aceste concursuri, mai ales cel de la Guvern și Parlament, ar fi putut fi evitate. Cred că parlamentarii noștri vor trebui să ia atitudine cu privire la acest lucru și, la revenirea din vacanță, să refacă dreptatea. Concursul de la Parlament, având în vedere că nu s-a trecut inițial printr-un filtru de integritate, cred că trebuie de revenit la acel concurs. Dacă ar fi fost după mine, Parlamentul ar fi trebuit să desemneze doi judecători la Curtea Constituțională, doi judecători integri, doi judecători profesioniști și care merită să fie acolo, și să nu să se recurgă la acest concurs. Odată ce s-a recurs la acest concurs, eu zic că este nevoie de revenit la el, pentru a vorbi în același timp de integritate, așa cum s-a procedat la Guvern. S-a făcut o nedreptate”, a declarat ministrul de Interne, Andrei Năstase, în cadrul unui interviu pentru Cotidianul.md.

UNIMEDIA amintește că la data de 24 iulie, Nicolae Eșanu și Vladimir Grosu au fost selectați pentru funcția de judecător la Curtea Constituțională din partea Parlamentului.


Pub