(doc) Acuzat de uzurparea puterii în stat, PD cere partenerilor externi „să intervină ferm pentru a stopa abuzurile şi presiunile actualei guvernări”

PD cere partenerilor externi „să intervină ferm pentru a stopa abuzurile şi presiunile actualei guvernări”. Într-o solicitare transmisă mai multor institiții internaționale, democrații și-au expus așa-zisele îngrijorări.

Foto: UNIMEDIA

„Facem apel către partenerii externi și organizațiile internaționale să intervină ferm pentru a stopa toate aceste abuzuri și presiuni ale guvernării. Solicităm, de asemenea, implicarea dvs pentru a convinge politicienii de la putere să revină în câmpul constituțional, inclusiv să respecte pluralismul politic, statul de drept și principiile democratice

În acest context atragem atenția partenerilor externi asupra următoarelor chestiuni:

Amintim că la data de 8 iunie 2019, ACUM și PSRM au semnat un acord temporar de colaborare și formare a unei majorități parlamentare.

Astfel, în funcția de președintă a Parlamentului a fost votată Zinaida Greceanîi, iar șefă a Guvernului a fost desemnată Maia Sandu.

În aceeași zi a fost învestit în funcție noul Guvern.

Precizăm că după ce partenerii externi din UE, SUA, Federația Rusă au recunoscut noua guvernare de la Chișinău, la data de 14 iunie Partidul Democrat a anunțat că pleacă de la guvernare.


Pub