Ultima oră! Procuratura Generală a pornit urmărirea penală pe faptul uzurpării puterii de stat

După ce inițial Procuratura Generală a refuzat pornirea urmăririi penale pe faptul uzurpării puterii de stat către fosta guvernare a Republicii Moldova în perioada 7 – 14 iunie 2019, astăzi, 5 august, a fost dispusă iniţierea unei cauze penale în acest sens.

Foto: UNIMEDIA

Potrivit unui comunicat al PG, ordonanţa de refuz cu privire la pornirea urmăririi penale, emisă de fostul procuror genaral interimar, Igor Popa, din 23 iulie 2019, a fost anulată.

Exercitarea urmăririi penale pe acest caz va fi efectuată de un grup de urmărire penală, formată din procurori, ofiţeri de urmărire penală şi ofiţeri de investigaţie din diferite subdiviziuni ale organelor de drept, iar Procuratura va informa despre evoluţia investigaţiilor pe acest caz.

UNIMEDIA amintește că la data de 25 iulie, Procuratura Generală a anunțat că a examinat denunţul lui Andrei Năstase, înregistrat la 20 iunie 2019 şi ca urmare, a emis ordonanţă de refuz în pornirea urmăririi penale pe motiv că nu există fapta infracţiunii de „uzurpare a puterii de stat”.

UNIMEDIA amintește că Andrei Năstase a expediat un denunț în adresa Procuraturii Generale ca urmare a acțiunilor întreprinse de judecătorii Curții Constituționale în perioada 7 iunie - 10 iunie curent. În denunț, Năstase solicita tragerea la răspundere a judecătorilor Curții Constituționale, ridicarea imunităţii parlamentare a lui Vladimir Plahotniuc precum și tragerea la răspundere a liderului PDM.


Pub