Năstase, după anunțul PG privind inițierea urmării penale pe faptul uzurpării puterii de stat: „Castelul din cărți de joc construit de Plahotniuc începe să se prăbușească!”

Viceprim-ministrul și ministrul MAI, Andrei Năstase, a venit cu o reacție după ce Procuratura Generală a anunțat că a pornit urmărirea penală pe faptul uzurpării puterii de stat către fosta guvernare a Republicii Moldova în perioada 7 – 14 iunie 2019. „Castelul din cărți de joc construit de Plahotniuc și slugile sale încep să se prăbușească!”, a scris Năstase pe pagina sa de Facebook.

Foto: UNIMEDIA
Andrei Năstase / Sursa:fb

UNIMEDIA amintește că la data de 25 iulie, Procuratura Generală a anunțat că a examinat denunţul lui Andrei Năstase, înregistrat la 20 iunie 2019 şi ca urmare, a emis ordonanţă de refuz în pornirea urmăririi penale pe motiv că nu există fapta infracţiunii de „uzurpare a puterii de stat”.

UNIMEDIA amintește că Andrei Năstase a expediat un denunț în adresa Procuraturii Generale ca urmare a acțiunilor întreprinse de judecătorii Curții Constituționale în perioada 7 iunie - 10 iunie curent. În denunț, Năstase solicita tragerea la răspundere a judecătorilor Curții Constituționale, ridicarea imunităţii parlamentare a lui Vladimir Plahotniuc precum și tragerea la răspundere a liderului PDM.


Pub