(video) Ford marchează 50 de ani de când a apărut „Mustang-ul” european

1969 – acesta a fost anul în care omul a păşit pentru prima dată pe Lună, a avut loc prima ediţie a legendarului festival de la Woodstock și tot atunci primul Boeing 747 a fost lansat cu succes în văzduh. În același an, în urmă cu o jumătate de secol, Ford Capri – echivalentul european al Mustang-ului – a atins drumurile bătrânului continent pentru prima dată.

Pentru a marca data istorică, producătorul american a trimis un model rar RS2600 Capri într-o mică excursie.

Foto: autoblog.md

Punctul de plecare al traseului a fost locul de naștere istoric al modelului – orașul german Köln, după care a mers spre Munții Eifel, acolo unde au fost testate cândva prototipurile maşinii înainte de a intra în producție, iar după aceasta a ajuns pe circuitele din Belgia şi Olanda, acolo unde a reuşit chiar să participe în câteva competiţii.

Automobilul din imagini este un coupe sport, vechi de 47 de ani şi scos afară din colecţia privată a companiei. Cu el timp de trei zile s-au înregistrat pe odometru peste 700 de km, inclusiv câteva tururi pe circuitul Zandvoort. Urmăreşte un reportaj video interesant în articolul complet de pe AutoBlog.MD


Pub