Pavel Filip: „Dosarul penal pentru uzurparea puterii în stat – o nouă încercare de intimidare a PD-ului”

Noul dosar penal pentru uzurparea puterii în stat ar fi o intimidare a Partidului Democrat. Cel puțin asta a declarat Pavel Filip într-o postare pe pagina sa de Facebook. Acesta spune că „este clar pentru noi că este un dosar fără substanță, fără motive reale, altele decât exercitarea de presiuni asupra singurului partid de opoziție parlamentară.

Foto: UNIMEDIA

Culmea, acest dosar vine din partea celor care au uzurpat puterea. Ei sunt cei care au venit la putere încălcând legea, noi am cedat puterea pașnic, lucru recunoscut de partenerii externi. În condițiile în care comunitatea internațională a salutat transferul pașnic al puterii, să deschizi dosar pentru uzurpare înseamnă să contești și să negi declarațiile făcute de partenerii externi”, se arată în postare.

Filip a mai spus că ridică semne de întrebare și felul în care a fost deschis acest dosar. „Întâi Procuratura a refuzat să pornească urmărirea penală. Ulterior, la câteva zile după ce actuala guvernare și-a instalat propriul procuror, dosarul este pornit. Actuala guvernare nici măcar nu mai mimează independența politică a procuraturii, liderul unui partid aflat la guvernare s-a lăudat deja că acest dosar este meritul lui, confirmând, de fapt, că este vorba despre un dosar politic. Desigur că e ridicol și toți înțeleg că nu e nimic altceva decât persecuție politică, vânătoare de vrăjitoare. Încearcă să ne sperie, să ne intimideze, să ne reducă la tăcere, mai ales în ajun de alegeri. Însă echipa PD este puternică, avem mulți oameni buni și vom rezista. Iată de ce ne-am adresat și comunității internaționale să oprească acest dezmăț și aceste abuzuri”, a conchis acesta.

UNIMEDIA aminteșt că după ce inițial Procuratura Generală a refuzat pornirea urmăririi penale pe faptul uzurpării puterii de stat către fosta guvernare a Republicii Moldova în perioada 7 – 14 iunie 2019, astăzi, 5 august, a fost dispusă iniţierea unei cauze penale în acest sens.


Pub