(video) Președintele Turkmenistanului este „viu” și în plină forță. Oficialul, filmat înconjurând Poarta Iadului la volanul unui SUV

Pe 4 august televiziunea de stat din Turkmenistan a difuzat un film de 26 de minute despre cum și-a petrecut vacanța președintele Gurbangulî Berdimuhamedov. Emisiunea vine să întărească ideea că președintele turkmen este viu și într-o formă de zile mari.

Foto: Радио Азаттык

În filmul difuzat de televiziunea de stat Gurbangulî Berdimuhamedov este văzut cum călărește un cal, merge pe bicicletă și testează noile arme ale poliției.

De asemenea, liderul de la Așgabat s-a filmat în timp ce inspectează o piscină împreună cu membrii guvernului, care îi țin companie și în timpul antrenamentelor la sala de forță.

Președintele ascultă noua piesă a nepotului său favorit Kerimgulî, intitulată „Să trăiești, Turkmenistan! Doar înainte cu viteza unui cal!” și lucrează la cartea sa „Turkmen Alabai”, se arată în film.

Videoclipul se încheie cu un moment „glorios”: un SUV, la volanul căruia se presupune că se află președintele turkmen, face raliuri în jurul „Poții Iadului”- un crater gazos din deșertul Karakum, care arde neîntrerupt de aproape 50 de ani.

Potrivit filialei turkmene Radio Europa Liberă, Gurbangulî Berdîmuhamedov se află încă în vacanță, programată între 15 iulie și 15 august.

La data de 21 iunie pe fondul unei absențe îndelungate din spațiul public al șefului de stat, în presă au apărut zvonuri precum că ar fi murit. Aceste zvonuri au mai fost alimentate și de faptul că anterior acesta nu și-a luat niciodată o vacanță atât de lungă iar presa de stat nu au relatat, așa cum o făcea de obicei, despre activitățile președintelui aflat în vacanță.

Autoritățile din Turkmenistan au dezmințit ulterior zvonurile, iar televiziunea de stat a difuzat un film în care președintele apare lucrând la cartea „Plante medicinale din Turkmenistan”, privind la un televizor încadrat într-o ramă aurită un videoclip cu nepotul său Kerimgulî și jucându-se cu niște motănași.

Gurbangulî Berdîmuhamedov este un autocrat aflat la putere din 2006, care a reînviat cultul personalității, după ce i-a succedat în funcție unui alt dictator ale cărui excese megalomane pot fi cu greu egalate.

Reales în februarie 2017 cu peste 97 la sută din voturi, Berdîmuhamedov a instituit deja o serie de reguli ce frizează absurdul. El a interzis funcționarior publici să se dea cu lac de unghii, să-și vopsească părul și să poarte bijuterii de aur. Ulterior, importul acestor produse a fost interzis și acum au dispărut complet din raioane, așa cum e cazul costumelor de baie. De asemenea, el a interzis culoarea neagră pentru mașini.

La televizor, spectatorii se pot „bucura” de omniprezența președintelui lor fie în timp ce încalecă mândru pe cal, fie trăgând cu pușca, fie arătându-și bicepșii în timp ce ridică greutăți.

Preşedintele turkmen a mai avut ieșiri neconforme, cum a fost la sfârșitul anului trecut când a performat lateleviziunea de stat un cântec compus chiar de el de Anul Nou, pe care îl interpretează alături de nepotul său. Cântecul, intitulat „Visul”, a fost înregistrat în engleză, turkmenă şi germană. El face referire la „cercul vieţii” şi invită oamenii să-şi „lase inimile să cânte melodia iubirii”.

sursa: Altfel.md.


Pub