Ziarul de Gardă: În octombrie ar putea fi pronunțată o sentință în cazul crimei de la Atrium

Astăzi a avut loc o nouă ședință de judecată în dosarul omorului de la Atrium, în cadrul căruia pe banca acuzaților figurează sportivii K-1 Aurel Ignat și Mhai Pîrgaru. Dosarul de află pe masa judecătorilor din iulie 2018, scrie Ziarul de Gardă.

Foto: ZdG

„Am făcut cunoștință cu materialele cauzei, am vizionat înregistrările video și după urmează audierea inculptaților și susținerile verbale”, a declarat pentru ZdG procurora pe caz Angela Pleșca.

Potrivit procurorei, cauza se află pe masa Judecători Chișinău mai bine de un an fără a avea o finalitate pe motiv că există un număr mare de martori, iar audierea fiecăruia dintre aceștia durează câte 2-3 ore.

Angela Pleșca estimează că până la mijlocul lunii octombrie ar putea avea loc susținerile verbale și, respectiv, pronunțată o sentință.

Angela Pleșca susține că cei doi inculpați aflați pe banca acuzaților, Aurel Ignat și Mihai Pîrgaru, care din mai curent au fost eliberați din arest la domiciliu, se prezintă la fiecare ședință de judecată și nu se eschivează fiind citați de instanță. Aceștiu nu recunosc învinuirile care le sunt aduse.

Cel de-al treilea învinuit în cazul omorului de la Atrium, Eugeniu Deleu, se află în căutare internațională.

Amintim că bătaia de la Discoteca Edgo a avut loc în noaptea de 18 spre 19 mai 2018. În urma altercației, au fost transportați la Spitalul de Urgență Aurel Ignat, cu o plagă la cap, și Sergiu Bejenari, care a decedat peste șaze zile din cauza loviturilor.

Potrivit polițiștilor care au venit atunci la Spitalul de Urgență la solicitarea medicilor, toți participanții la încăierare erau în stare avansată de ebrietate. Ivan Bejenari și fetele care îl însoțeau au declarat că Sergiu ar fi căzut de pe scări. Ulterior, acest caz a avut o mediatizare largă după ce concubina bărbatului decedat, dar și fetele care îl însoțeau la discotecă, l-au învinuit public pe Ignat de comiterea crimei.

Aurel Ignat și Mihai Pârgaru s-au predat benevol după ce presa a anunțat despre decesul lui Bejenari, iar Eugen Deliu, fiul unor afaceriști din Chișinău, a dispărut, fiind dat în urmărire generală. Pârgaru și Ignat au stat 6 și respectiv 7 luni în arest preventiv, apoi transferați în arest la domiciliu.


Pub