Procuratura a inițiat o cauză penală
Social 5 august 2019, 20:46 | 2123

Procuratura Generală a pornit urmărirea penală pe faptul uzurpării puterii de stat. Ordonanța a fost emisă de către noul procuror general interimar, Dumitru Robu, care a anulat o decizie a predecesorului sau, Igor Popa. Cei vinovați trebuie să fie trași la răspundere, a reacționat ministrul de Interne, Andrei Năstase. Pe de altă parte, reprezentanții PD afirmă că iniţiatorii acestui dosar nu sunt procurorii, ci politicienii din partidele aflate la guvernare.

Exercitarea urmăririi penale va fi efectuată de un grup format din procurori și ofiţeri de investigaţie din diferite subdiviziuni ale instituțiilor de drept, iar Procuratura va informa despre evoluţia investigaţiilor pe acest caz. La 25 iulie, Procuratura Generală a emis ordonanţă de refuz în pornirea urmăririi penale, după ce a examinat denunțul ministrul de interne Andrei Năstase privind „uzurparea puterii de stat”. Atunci, Procuratura Generală anunța că „nu există fapta infracțiunii”. ”Castelul din cărți de joc, construit de Plahotniuc și slugile sale, începe să se prăbușească!”, a comentat astăzi ministrul de Interne Andrei Năstase pe facebook.

În după amiaza zilei, Partidul Democrat a emis un comunicat, în care se arată că inițierea urmăririi penale pe faptul uzurpării puterii de stat este ”un atac din partea guvernării PSRM-ACUM”.

Precizăm că denunțul depus de către Andrei Năstase, prin care cerea ridicarea imunității parlamentare a lui Vladimir Plahotniuc și tragerea acestuia la răspundere, a fost înregistrat la 20 iunie. El solicita tragerea la răspundere a judecătorilor Curții Constituționale, care potrivit lui Năstase, au aprobat în perioada 7-9 iunie decizii, hotărâri și avize contrare prevederilor Constituției, pentru a-i permite lui Plahotniuc să se mențină abuziv la putere, precum și de a asigura o legalitate așa-zisului guvern condus de Pavel Filip. 

Opinia ta contează. Comentează!