08:32:41 16.04.2024
Stiri

DOC // DECLARAȚIE: „PSRM și ACUM au deja o înțelegere pentru alegerile locale”. Împart funcțiile de pretori și vicepretori în Chișinău

Social 05.08.2019 10:13 Vizualizări1527 Autor: Ziarul National
DOC // DECLARAȚIE: „PSRM și ACUM au deja o înțelegere pentru alegerile locale”. Împart funcțiile de pretori și vicepretori în Chișinău


Împărțirea funcțiilor la Primăria Chișinău între PSRM și ACUM „merge mai departe”, iar cele două entități politice ar avea deja o înțelegere în ceea ce privește alegerile locale din 20 octombrie curent.

De această părere este liderul liberalilor din Consiliul Municipal Chișinău (CMC), Ion Cebanu, care îi acuză pe socialiști și pe blocul ACUM că împart de pe acum funcțiile de pretori și vicepretori din capitală, după ultimele numiri operate de primarul interimar, Adrian Talmaci.

„La Pretura sectorului Râșcani, după ce au fost numiți în funcția de pretor Vlad Melnic și vicepretor Vitalie Mucan, ambii din partea PSRM, a doua funcție de vicepretor a revenit celor din ACUM, fiind numit din 1.08.2019 Valentin Vdovicenco, cel care va prelua atribuțiile de funcție ale lui Vasile Mereacre. De asta a și fost mutat fostul vicepretor Vasile Mereacre în funcția vremelnică de consilier al lui Adrian Talmaci, pentru a-i face loc lui Vdovicenco. Deci, după cum observați, frăția între PSRM și cei din ACUM e strânsă și merge mai departe. Una nu pot înțelege - dacă la nivel central argumentul acestei alianțe era scopul de a-i da jos pe cei din PD, atunci care este argumentarea acestei alianțe la nivel local? Este clar că cei din PSRM și ACUM au deja o înțelegere pentru locale, oare cei din urmă nu înțeleg că, fiind într-o alianță locală chiar înainte de alegerile locale, se murdăresc până peste urechi?”, a scris Cebanu pe Facebook.

Șeful liberalilor din CMC i-a trimis și o scrisoare primarului interimar, în care îi amintește că acesta este numit temporar în funcție și nu ar avea dreptul să facă numiri, solicitându-i să spună criteriile după care a ales persoanele în funcțiile de pretori și vicepretori și dacă nu crede că acestea ar putea folosi resursele administrative în campania electorală în favoarea anumitor concurenți electorali.



Menționăm că vicepretorul de Râșcani, numit recent, a fost consilier municipal din partea PSRM, iar Valentin Vdovicenco, administrator la firma „Metalmarine”, a candidat sub numărul 16 în lista electorală a Mișcării Populare „ANTIMAFIE” la alegerile locale din Chișinău în anul 2015.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md