02:48:46 19.04.2024
Stiri

PD, despre inițierea dosarului privind UZURPAREA puterii în stat: „Dorinţă orbitoare de răzbunare a guvernării PSRM- „ACUM”. Au nevoie de aceste spectacole pentru a sustrage atenţia cetăţenilor”

Partide/Comunicate 05.08.2019 15:19 Vizualizări1794 Autor: Ziarul National
PD, despre inițierea dosarului privind UZURPAREA puterii în stat: „Dorinţă orbitoare de răzbunare a guvernării PSRM- „ACUM”. Au nevoie de aceste spectacole pentru a sustrage atenţia cetăţenilor”


„Partidul Democrat condamnă noul atac asupra sa din partea guvernării PSRM – „ACUM”, de această dată, prin utilizarea Procuraturii Generale, pe care au supus-o controlului politic. Decizia absolut ilegală a PG de pornire a unui dosar penal pe pretinsa lovitură de stat se înscrie perfect în acţiunile de hărţuire a reprezentanţilor democraţi şi în dorinţa noii puteri de a lovi în pluralismul politic prin scoaterea în afara legii a PD”, se arată într-o declarație a partidului de opoziție.

Potrivit PD, inițierea acestui dosar penal este o decizie exclusiv politică.

„Dovadă a faptului că decizia PG de a iniţia urmărirea penală, contrar deciziei anterioare a Procuraturii Generale, este şi afirmaţia liderului PPDA, Andrei Năstase, făcută tot astăzi, că insistenţa lui a dat roade şi a fost iniţiat dosarul penal. Andrei Năstase a susţinut un briefing la acest subiect, iar invitaţia pentru presă a fost trimisă cu jumătate de oră înainte de a fi expediat comunicatul PG despre intentarea dosarului. Întreaga societate este martor al faptului că acţiunile procurorilor sunt anunţate din timp de politicienii de la guvernare, ceea ce e o încălcare flagrantă a statului de drept”, se arată în comunicatul remis de PD.

CITIȚI și Ordonanța lui Robu: Procuratura Generală a ponit un dosar pe faptul UZURPĂRII puterii în stat de către fosta guvernare

Scopul acestui dosar, spun democrații, ar fi neadmiterea formațiunii la alegerile locale și parlamentare noi din câteva circumscripții.

„Subliniem că, din dorinţa orbitoare de răzbunare, guvernarea PSRM – „ACUM” intenţionează să persecute democraţii, până la scoaterea în afara legii a PD, astfel ca principala formaţiune de opoziţie să nu poată participa la alegerile locale generale, dar şi la alegerile parlamentare anticipate în câteva circumscripţii. Noua guvernare, care a eşuat în domeniile social, economic şi umanitar, au nevoie de aceste spectacole mediatice pentru a sustrage atenţia cetăţenilor de la problemele pe care le creează Guvernul Sandu – Dodon - Năstase, inclusiv impozite şi taxe majorate, preţuri mari, lichidarea tichetelor de masă, oprirea programelor guvernamentale aşteptate de oamenii din ţară”.

Democrații spun că vor ataca în instanța de judecată ordonanța procurorului general interimar, Dumitru Robu, de a porni o cauză penală privind uzurparea puterii în stat.

„PDM aşteaptă ordonanţa PG de iniţiere a dosarului penal pentru a o ataca în instanţa de judecată, inclusiv pe motiv că această decizie este ilegală din perspectiva procedurii. Suntem siguri că iniţiatorii acestui dosar nu sunt procurorii, ci politicienii din partidele aflate la guvernare”.

Amintim că PD a lansat luni, 5 august, un apel adresat misiunilor diplomatice şi comunităţii internaţionale, în care a reclamat un şir de abuzuri şi presiuni ale noii guvernări, acţiuni care nu se încadrează în statul de drept. De asemenea, PD a cerut mediului diplomatic să intervină pentru a readuce actuala guvernare în câmpul constituţional.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md