06:41:10 24.04.2024
Stiri

Analist: „Năstase și aliații săi politici trebuie să înțeleagă că multiplicarea dosarelor pe numele lui Plahotniuc atrage dupa sine așteptări mari, dar și o sarcină din ce în ce mai irealizabilă”

Politică 05.08.2019 16:01 Vizualizări2517 Autor: Ziarul National
Analist: „Năstase și aliații săi politici trebuie să înțeleagă că multiplicarea dosarelor pe numele lui Plahotniuc atrage dupa sine așteptări mari, dar și o sarcină din ce în ce mai irealizabilă”


Anunțul de astăzi al Procuraturii Generale privind inițierea unui dosar penal pe faptul uzurpării puterii în stat de către fosta guvernare a democraților și bucuria vizavi de acest fapt a ministrului de Interne, Andrei Năstase, „încăpățânarea mea a dat roade”, este taxată de analistul politic Dionis Cenușă.

Cenușă crede că, fără vreo mimare a independenței față de politic a procuraturii, Andrei Nastase „admite deschis” că noul procuror general este un funcționar ascultator și se ocupă de ceea ce îi este indicat de către încăpățânatul ministru de Interne”.

CITIȚI și Năstase, mulțumit că Procuratura Generală a pornit urmărirea PENALĂ pe faptul uzurpării puterii în stat: „Am spus că nu mă las! Iar încăpățânarea mea a dat roade”

„Acest dosar este fără îndoială unul important, dar și complicat. De aceea, cu cât mai mult Năstase îl impune în gestiunea procuraturii, cu atât mai politizat acesta devine. Ce se întâmplă cu un dosar politizat? Acesta nu părăsește frontierele naționale, ci se transformă într-un instrument de război politic. Orice instituție internațională care se respectă va fi atentă cu dosare politizate, a caror credibilitate este scazută”, comentează Dionis Cenușă.

În opinia acestuia, cetățenii R. Moldova și așa ar ști că așa-numitul „castel al lui Plahotniuc” este „în proces de prăbușire”, pentru că dezvăluirile pe marginea crimei din sistemul bancar și alte scheme de ilegalități oferă deja „teren fertil pentru investigații dureroase pentru Plahotniuc și anturajul acestuia”, dar Năstase nu face decât să creeze „așteptări mari”.

CITIȚI și Ministrul Năstase, către Robu și Esaulenco de la SIS: „Nu acceptați ingerințe de la nimeni, nici de la mine. Edificarea statului de drept începe astăzi”

„Năstase și aliații săi politici trebuie să înțeleagă că multiplicarea dosarelor pe numele lui Plahotniuc atrage după sine așteptări mari, dar și o sarcină din ce în ce mai irealizabilă, dacă politizarea acestora nu scade din intensitate. Procuratura, la fel ca și CNA-ul, trebuie depolitizate și nu invers, pentru a crea percepția unei justiții integre și credibile pentru cât mai mulți”, a conchis Dionis Cenușă.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md