18:56:51 28.03.2024
Stiri

Belarus și UE ar putea liberaliza regimul de vize

Știri 05.08.2019 19:01 Vizualizări1378 Autor: Ziarul National
Belarus și UE ar putea liberaliza regimul de vize


Belarusul și Uniunea Europeană ar putea semna un acord de liberalizare a regimului vizelor în aceasat toamnă, a declarat șefa Delegației UE în Belarus, Andrea Victorin, într-un interviu acordat agenției BelaPAN.

„Este important să spunem că în iunie am finalizat toate negocierile privind textul acordului (privind simplificarea regimului de vize). Documentul se află acum în proceduri de aprobare internă în Belarus și UE”, a spus diplomatul.

„La întâlnirea cu ministrul (afacerilor externe din Belarus – n.r.) am spus că vom semna un acord în toamnă, data exactă nu a fost încă stabilită”, a adăugat ea.

Potrivit diplomatului, în legătură cu semnarea acordului, în Belarus ar putea veni șefa diplomației UE, Federica Mogherini.
„O astfel de oportunitate este luată în considerare, se discută datele care trebuie convenite. Dar ea are dorința de a vizita Belarusul”, a remarcat Victorin.

Conform noii politici a UE privind vizele, care intra în vigoare din toamna, pretul unei vize Schengen pentru belarusi va crește de la 60 la 80 de euro. Dar acest lucru nu se va întâmpla dacă părțile convin asupra unui regim simplificat de vize.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md