(video) Marele Premiu al Ungariei: Hamilton i-a luat trofeul lui Verstappen cu doar trei tururi înainte de final

Lewis Hamilton a câștigat pentru a șaptea oară Marele Premiu de Formula 1 al Ungariei pe ultima sută de metri, după ce Max Verstappen care a plecat în premieră din pole-position a dominat aproape toată cursa. Germanii de la Mercedes-Benz au preferat o strategie alternativă, cu două treceri pe linia boxelor, iar aceasta s-a dovedit benefică.

Menţiune: Pentru că videoclipurile din articol sunt protejate de drepturi de autor, acestea pot fi vizualizate doar pe Youtube şi nu direct de pe blog. Însă un click merită pentru a vedea cele mai tari momente ale cursei!

O bună parte din cursă, Lewis Hamilton a rulat în urma pilotului Red Bull-Honda. În turul 48, britanicul a fost chemat la boxe pentru a doua oară și a revenit pe pistă cu pneuri noi, de compoziție medie. Acesta a avut la dispoziție 20 de tururi pentru a topi cele 20 de secunde până la primul loc al lui Verstappen.

Hamilton a ajuns în plasa adversarului în turul 67 și l-a depășit la capătul liniei de start-finiş. Văzând că nu mai are şanse de câştig, Max a trecut rapid pe la boxe, şi-a luat anvelope Soft şi a rulat cât se poate de rapid pentru a cuceri punctul suplimentar care se dă pentru cel mai rapid timp de tur – 1’17.103 vs 1’18.528 cât a reuşit să stabilească Lewis anterior.

După această victorie, Hamilton și-a consolidat prima poziție din clasamentul general, având acum exact 250 de puncte .Tot pe final de Grand Prix, Sebastian Vettel a trecut de colegul său de la Ferrari, Charles Leclerc. Germanul a încheiat pe locul al treilea în Ungaria.

Valtteri Bottas a rămas pe locul 2 înaintea pauzei de vară, însă Verstappen s-a apropiat la doar șapte puncte. Următoarea etapă, Marele Premiu al Belgiei, se va desfășura abia la 1 septembrie după o vacanţă bine meritată de toţi.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise