(foto) Premieră: Noul Volkswagen California 6.1 – casa pe roţi compactă a devenit mai tehnologizată

Producătorul german a dezvăluit casa pe roţi promisă anterior – modelul California – făcut pe baza Transporter-ului actualizat mai devreme în acest an. Debutul public a noii versiuni va avea loc la sfârșitul lunii în cadrul Caravan Salon din Düsseldorf.

Mai exact, California facelift a preluat caracteristicile stilistice ale celui mai nou Multivan şi se poate distinge acum printr-un nou set de blocuri optice LED, nişte proiectoare anti ceaţă modernizate, dar şi printr-o inserţie de culoare neagră care acoperă aproape în întregime toată lăţimea barei de protecţie frontale.

În interior schimbări se anunţă a fi mai multe: au apărut butoane noi pentru deschiderea chiuvetei, a aragazului și frigiderului, prize USB duble, mânere din aluminiu pe uși, precum și nişte uși glisante în loc de jaluzele în dulapul din spate. Pentru maşini în nivel de echipare Coast şi Ocean mai este disponibil un set de aparate de bucătărie, iar scaunele sunt acum acoperite cu o țesătură mai practică şi într-o culoare mai profundă Palladium Grey.

Potrivit producătorului, paturile au devenit mai confortabile decât înainte, iar acum această zonă poate fi transformată într-o cameră de zi mică. Partea superioară a primit o protecție mai bună împotriva razelor solare datorită unor prelate laterale care au o textură mai densă. Dimpotrivă, pentru locurile inferioare, a apărut o funcţie care imită răsăritul de soare – datorită LED-urilor care sunt încorporate în acoperiş se poate mări sau reduce luminozitatea în cabină la un nivel dorit.

Programul de actualizări a afectat şi conţinutul tehnologic al maşinii. Acum VW California poate fi comandat cu un panou de bord complet digital (opţiune) şi cu un sistem multimedia afişat pe un ecran tactil de 9.2 inci. Încă un monitor multifuncțional şi color a apărut în locul unuia monocrom pe tavan, între parasolare.

Lista de dotări noi, ca şi pentru Multivan, cuprinde o servodirecţie electromecanică, precum şi o mulţime de asistenţi care au de-a face cu direcţia. Deja în configurația de bază se oferă Cross Wind Assist, care compensează influența vântului lateral puternic.

Pentru un cost suplimentar se oferă un sistem de menţinere în bandă, unul de parcare automată, sistem de recunoaştere a indicatoarelor rutiere printr-o cameră frontală, sistem de protecţie împotriva coliziunilor laterale Side Protection, Rear Traffic Alert și Trailer Assist: un asistent care îl ajută pe şofer să se deplaseze în siguranţă în marşarier cu o remorcă conectată. Conducătorul auto trebuie doar să stabilească direcția de mișcare prin manipularea joystick-ul de reglare a oglinzilor (indicii de contur apar pe ecranul central), iar maşina se va ocupa singură de întoarcerea corespunzătoare a volanului.

Modelul va fi disponibil de la momentul lansării cu un motor turbo diesel TDI de 2.0 litri în câteva versiuni de putere, care a fost adaptat cerinţelor Euro 6d Temp Evap. Standard va veni cu tracţiune pe puntea faţă, în timp ce un sistem 4MOTION este opţional.

Noul VW California 6.1 va apărea în vânzare până la sfârşitul anului curent. VW spune că până în prezent a reuşit să vândă peste 175.000 de exemplare de generaţie curentă.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise