(video) Ford marchează 50 de ani de când a apărut “Mustang-ul” european

1969 – acesta a fost anul în care omul a păşit pentru prima dată pe Lună, a avut loc prima ediţie a legendarului festival de la Woodstock și tot atunci primul Boeing 747 a fost lansat cu succes în văzduh. În același an, în urmă cu o jumătate de secol, Ford Capri – echivalentul european al Mustang-ului – a atins drumurile bătrânului continent pentru prima dată.

Pentru a marca data istorică, producătorul american a trimis un model rar RS2600 Capri într-o mică excursie.

Punctul de plecare al traseului a fost locul de naștere istoric al modelului – orașul german Köln, după care a mers spre Munții Eifel, acolo unde au fost testate cândva prototipurile maşinii înainte de a intra în producție, iar după aceasta a ajuns pe circuitele din Belgia şi Olanda, acolo unde a reuşit chiar să participe în câteva competiţii.

Automobilul din imagini este un coupe sport, vechi de 47 de ani şi scos afară din colecţia privată a companiei. Cu el timp de trei zile s-au înregistrat pe odometru peste 700 de km, inclusiv câteva tururi pe circuitul Zandvoort. Sub capotă are un V6 de 2.6 litri care produce 150 de CP şi este cuplat la o transmisie manuală în patru trepte.

Jurnalistul Steve Sutcliffe, cel care a condus mașina în toate cele trei zile, a spus că popularitatea lui Ford Capri este ușor de explicat prin modul în care proprietarii modelului s-au simţit.

“Capri este o mașină care a permis unui bărbat obișnuit să înceapă să-și trăiască visul. El putea face proprietarul să se simtă mult mai bine când îl conducea şi încă o poate face la ziua de azi”.

Când a fost lansat în 1969, Ford Capri a fost numită “Mașina pe care ți-ai promis-o mereu” şi mai mult de 1.8 milioane de oameni au fost motivaţi de acest îndemn. Uzina din Köln l-a produs pentru următorii 17 ani, până în 1986, timp de trei generaţii. De atunci, nenumăraţi șoferi au continuat să dețină, să conducă și să se bucure de una dintre cele mai recunoscute mașini sport din Europa.

Vezi şi: (video) Ford prezintă frumos noul Focus ST pe drumul european considerat cel mai bun pentru condus

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/