/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Partidul Democrat se plânge că este persecutat, prin utilizarea Procuraturii Generale

missing
05 august 2019, ora 16:28

Partidul Democrat califică decizia Procuraturii Generale de a inițiat un dosar penal pentru uzurparea puterii de stat ca fiind o răzbunare din partea actualei guvernări și acuză procurorii că ar acționa la comanda politicului.

PDM condamnă noul atac asupra sa din partea guvernării PSRM-ACUM, de această dată, prin utilizarea Procuraturii Generale, pe care au supus-o controlului politic. Decizia absolut ilegală a PG de pornire a unui dosar penal pe pretinsa lovitură de stat se înscrie perfect în acţiunile de hărţuire a reprezentanţilor democraţi şi în dorinţa noii puteri de a lovi în pluralismul politic prin scoaterea în afara legii a PDM”, se spune într-un comunicat de presă emis de Partidul Democrat.

Democrații acuză guvernarea că ar încerca să blocheze activitatea principalei formaţiuni politice de opoziţie, pentru ca aceasta să nu poată participa la alegerile locale generale, dar şi la alegerile parlamentare anticipate în câteva circumscripţii.

„PDM aşteaptă ordonanţa PG de iniţiere a dosarului penal pentru a o ataca în instanţa de judecată, inclusiv pe motiv că această decizie este ilegală din perspectiva procedurii”, se mai spune în comunicatul partidului.

Astăzi, Procuratura Generală a anunțat că noul procuror general interimar, Dumitru Robu, a emis o ordonanță pentru începerea urmăririi penale pe faptul uzurpării puterii de stat.

Potrivit Procuraturii, ordonanța ex-procurorului general interimar Igor Popa, emisă pe 23 iulie 2019, prin care a fost respinsă urmărirea penală pe acest caz, a fost anulată, din motiv că au fost constatate „erori de fapt şi de drept”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram