/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Codreanu despre ex-directoarea grădiniței nr. 177: „A uitat că a fost demisă din funcție din cauza plângerilor părinților”

missing
05 august 2019, ora 22:33

Ex-directoarea grădiniței nr. 177 din Chișinău care a sesizat azi Președinția privind calitatea hranei copiilor în grădinițele din capitală, ar fi fost demisă din funcție pe motivul plângerilor părinților pentru că „tolera maltratarea copiilor și colectarea de bani”. Despre asta a scris pe pagina sa de Facebook, fostul primar interimar al capitalei Ruslan Codreanu.

Codreanu a mai scris că fosta directoare a fost demisă și pentru problema achizițiilor publice în alimentația copiilor, la începutul lunii aprilie.

Referitor la directoarea de grădiniță demisă care s-a plâns la președinție de mâncarea alterată, a uitat că a fost demisă din funcție din cauza plângerilor părinților, că tolera maltratarea copiilor și colectarea de bani. Există un raport întreg la acest subiect.

Pentru nimeni nu este secret că prima chestie de care am început să mă ocup, în calitatea mea de viceprimar este educația. Din păcate, și ca viceprimar, și ca primar interimar nu a fost ușor și multe nu au ținut de competența mea, iar pe parcursul acestui timp am făcut interpelări și la guvern, și la CNA, și la procuratură”, a scris Codreanu.

Fostul primar interimar a mai menționat intenționează să vine cu câteva propuneri către Președinție.

1. Să adunați iarăși comisii nu este suficient. Personal, am sesizat CNA-ul de foarte multe ori, inclusiv despre faptul că nu s-a luat nicio atitudine în raport cu scandalul alimentației din 2016.

2. Am sesizat și scris și la guvern, există și în raportul ANSA și alte rapoarte din 2016. Problema foarte mare este că, câștigătorul în cadrul tuturor achizițiilor este desemnat agentul economic care are ca ofertă prețul cel mai mic pentru produsele alimentare. Dar prețul cel mai mic NU ÎNSEAMNĂ ȘI CALITATEA CEA MAI BUNĂ.

3. O alta problemă majoră este că actualmente, DETS de sector organizează licitațiile fragmentat, dar tot ele sunt cele care monitorizează procesul de alimentație în instituțiile de învățământ. Ceea ce reprezintă o politică total greșită și manifestă conflicte de interes. Când am încercat să centralizez Direcțiile de învățământ de sector toate fracțiunile din CMC s-au opus”, susține Codreanu.

Astăzi, o ex-directoare a grădiniței nr. 177 din Chișinău bate alarma cu privire la calitatea produselor cu care sunt hrăniți copiii în grădinițele din Chișinău. Aceasta a mers azi la Președinție și a arătat niște imagini cu pește plini de viermi și pâine mucegăită.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram