„După război, mulți eroi”: Deputatul Dinu Plîngău reacționează la criticile față de noua guvernare

La două luni de la schimbarea puterii de la Chișinău, deputatul ACUM, Dinu Plîngău, a ținut să vină cu o reacție la criticile „populiștilor, hoților și șmecherilor cinici”, aduse noii guvernări. „E cinic când critică alți oameni care au făcut același lucru ca și ei”, spune Plîngău.

Foto: UNIMEDIA

„Ultima perioadă nu citesc știri. Îmi este greu să văd cum se lamentează niște oameni care mai ieri au comis ceea ce impută altora. Nu sunt nici procuror, nici judecător și nici nu vreau să fac judecăți de valoare. Când niște oameni iese în spațiul public cu drapelul ridicat acum, când există libertate de exprimare și nu l-au ridicat când era timpul, mi se pare cinic. Nu pentru că aduc critici față de noua guvernare. E un lucru normal s-o facă. E cinic când critică alți oameni care au făcut același lucru ca și ei. ,,Nu e bun ăla, că e omul lui Plahotniuc. Să fie ars pe rug!”. Interesant, dacă cel care critică a făcut același lucru ca și omul criticat, cine ar trebui să judece care din ei și-a spălat păcatele?”, a scris deputatul.

Dinu Plîngău / Sursa:fb
Dinu Plîngău / Sursa:fb

Amintim că la data de 8 iunie 2019, ACUM și PSRM au semnat un acord temporar de colaborare și formare a unei majorități parlamentare.

Astfel, în funcția de președintă a Parlamentului a fost votată Zinaida Greceanîi, iar șefă a Guvernului a fost desemnată Maia Sandu.

În aceeași zi a fost învestit în funcție noul Guvern.


Pub