01:05:35 17.04.2024
Stiri

Trump a semnat pentru impunerea celui de-al doilea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei

Știri 04.08.2019 15:26 Vizualizări1192 Autor: Ziarul National
Trump a semnat pentru impunerea celui de-al doilea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei


Președintele american Donald Trump a semnat decretul prin care se introduc noi sancțiuni împotriva Rusiei în cazul otrăvirilor din Salisbury, scrie publicația Politico, care se referă la două surse proprii.

Anul trecut, pe 27 august, administrația Trump a introdus primul pachet de sancțiuni în cazul otrăvirilor de la Salisbury. Legea impunea președintelui să introducă un al doilea pachet de sancțiuni dacă se va dovedi că statul în cauză nu a încetat să utilizeze arme chimice.

Serviciile speciale americane nu au găsit o astfel de confirmare cu privire la Rusia, care continuă să refuze orice responsabilitatea pentru atacul împotriva familiei Skripal.

Dar Donald Trump, care nu a vrut să-l supere pe președintele rus Putin, a încetinit procesul de introducere a celei de-a doua runde de sancțiuni.

La începutul acestei săptămâni, liderii Comitetului Afacerilor Externe al Camerei Reprezentanților din SUA, democratul Eliot Engel și republicanul Michael McCall i-au cerut lui Trump într-o scrisoare să introducă cel de-al doilea pachet de sancțiuni împotriva Federației Ruse.

Departamentul de Stat și Departamentul Trezoreriei SUA au pregătit noul pachet de sancțiuni de la sfârșitul lunii martie, a relatat anterior Reuters, dar de atunci au așteptat semnatura președintelui.
Al doilea pachet prevede șase opțiuni pentru sancțiuni: reducerea nivelului relațiilor diplomatice, interzicerea băncilor americane de a acorda împrumuturi entitatilor din Rusia, crearea de obstacole pentru împrumuturi internaționale, interzicerea exportului de bunuri și tehnologii, altele decât alimentele și agricultura, interzicerea oricăror importuri și interdicția zborurilor către SUA a liniilor aeriene din Rusia.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md