Surse IML: Oasele ridicate din locuința lui Gheorghe Dincă sunt ale Alexandrei Măceșanu

Surse din cadrul Institutul Național de Medicină Legală care a făcut expertiza au declarat că rezultatele testelor ADN indică fără dubii că fragmentele osoase găsite în curtea locuinței lui Gheorghe Dincă sunt ale Alexandrei Măceșanu, scrie libertatea.ro,

Foto: libertatea.ro.

Anchetatorii au stabilit că resturile umane găsite în soba improvizată din curtea casei lui Dincă aparțin doar Alexandrei Măceșanu, tânăra de 15 ani, dispărută pe 24 iulie. Testele ADN confirmă astfel varianta lui Gheorghe Dincă, care a susţinut de la început că el a omorât-o pe Alexandra şi i-a ars corpul.

Anterior, expertiza antropologică a stabilit că aparţin unei fete cu vârsta de 15 – 17 ani. În continuare, specialiștii antropologi de la IML urmează să stabilească dacă alte fragmente umane găsite la locuința „monstrului din Caracal” sunt ale Luizei Melencu, tânăra de 18 ani, dispărută în luna aprilie.

Alexandru Cumpănașu, unchiul tinerei de 15 ani, a scris pe pagina sa de Facebook că familia a fost informată de ministrul Justiției, Ana Birchall. „ALEXANDRA ESTE CONFIRMATA DECEDATA de testele ADN. Ministrul Justitiei l-a anuntat pe vărul meu”, a scris acesta. Vineri, anchetatorii au găsit în curtea locuinței lui Gheorghe Dincă noi fragmente osoase.

„În urma perchezițiilor domiciliare şi a activităților desfășurate, au fost identificate fragmente osoase ce urmează a fi analizate din punct de vedere genetic şi antropologic. De asemenea, în domiciliul inculpatului au fost găsite probe biologice. (…) Astăzi (vineri, n.r.) am efectuat conducere în teren cu inculpatul care a indicat locul unde a fost aruncat telefonul Alexandrei, care a fost şi găsit”, a declarat purtătorul de cuvânt al DIICOT, Mihaela Porime.

Anterior, anchetatorii au găsit telefonul și cartela Alexandrei Măceșanu, tânăra care a fost răpită după ce s-a urcat în mașina lui Gheorghe Dincă, bărbatul de 66 de ani care făcea curse de ocazie.


Pub