00:05:18 19.04.2024
Stiri

Un deputat de la „ACUM” nu are de gând să se conformeze „INDICAȚIILOR PREȚIOASE” venite de la Dodon: „Sunt omul echipei atâta timp cât scopurile și interesele acesteia coincid cu convingerile și idealurile mele. În caz contrar…”

Politică 03.08.2019 19:46 Vizualizări7214 Autor: Ziarul National
Un deputat de la „ACUM” nu are de gând să se conformeze „INDICAȚIILOR PREȚIOASE” venite de la Dodon: „Sunt omul echipei atâta timp cât scopurile și interesele acesteia coincid cu convingerile și idealurile mele. În caz contrar…” facebook


Deputatul „ACUM”, președintele Comisiei pentru politică externă a Parlamentului, Iurie Reniță, a reacționat la declarațiile lui Igor Dodon, care s-a arătat nemulțumit de faptul că unii parlamentari ai blocului nu au votat pentru Ruslan Flocea la șefia CNA și nu sprijină unele proiecte înaintate de socialiști. Reniță i-a transmis lui Dodon că și pe viitor va vota doar conform convingerilor sale și nu-și va schimba atitudinea când vor mai fi organizate „concursuri trișate sau viciate”.

„Zilele acestea, unele persoane cu funcții publice în stat s-au pronunțat vis-à-vis de modul în care am votat sau votez în Parlament cele mai diverse acte legislative sau anume candidaturi la funcții foarte importante. O spun tranșant și fără careva ezitări: am votat și voi vota în continuare având ferma convingere că ceea ce fac corespunde convingerilor mele de deputat, că votul meu exprimă interesele noastre naționale și cele europene”, a declarat Iurie Reniță, unul dintre deputații care nu au dat mâna cu șeful statului, atunci când au fost organizate consultări la Președinție pentru formarea unei majorități parlamentare.

Deputatul „ACUM” subliniază că va susține proiectele de legi și persoanele care promovează în mod onest și consecvent angajamentele asumate în Înțelegerea Politică Temporară cu PSRM.

„Nu voi face niciun rabat când a fost, este sau va fi vorba de lucruri și de persoane ce nu cadrează cu exigențele pe care mi le-am stabilit, împreună cu colegii din blocul „ACUM”. Cu atât mai mult nu-mi voi modifica atitudinea când au fost sau vor mai fi concursuri trișate sau viciate. Jurământul electoral depus pe 24 februarie 2019 în fața alegătorilor din circumscripția uninominală nr.26 Chișinău (Buiucani-Centru-Telecentru) este mai presus de orice declarații sau luări de atitudine, indiferent de la cine ar veni acestea. Chiar mai puțin mă interesează „cuvintele goale ce din coadă au să sune”, lansate la adresa mea cu atâta lejeritate, dar și iresponsabilitate”, spune deputatul.

În același context, Iurie Reniță crede că democrația, inclusiv cea parlamentară, nu înseamnă kolhoz sau „disciplină” cu orice preț.

„Democrația este un ideal, pentru care eu și mulți colegi de-ai mei din Parlament am luptat pentru ca ea să triumfe nu doar în vorbe, ci și în fapte. Diversitatea de opinii (și de voturi!) este de o mie de ori mai importantă decât „indicațiile prețioase” ale unora sau altora, indiferent de funcțiile deținute în stat. Sunt omul echipei atâta timp cât scopurile și interesele acesteia coincid cu convingerile și idealurile mele. În caz contrar, diplomatic vorbind, trag concluziile de rigoare. Să auzim numai de bine”, a conchis sursa citată.

Igor Dodon este nemulțumit de faptul că unii deputați ai Blocului „ACUM” nu sprijină unele inițiative ale PSRM și chiar nu votează pentru candidații propuși în unele funcții-cheie a statului. Oficialul este indignat că trei deputați de la „ACUM”, Octavian Țîcu, Iurie Reniță și Lilian Carp nu au votat pentru ca Ruslan Flocea să ajungă director la CNA.

„Când s-a votat pentru Greceanîi la funcția de spicher, trei sau patru deputați nu au votat, inclusiv Năstase mai nu a fost împotrivă. Ne întrebăm, ce înseamnă asta? Deputații din fracțiune noastră au întrebări. Reniță, deputatul din partea „ACUM”, împreună cu Țîcu, a votat împotriva lui Flocea. De ce noi l-am numit în funcția de președinte al Comisiei politică externă? Sunt întrebări simple pe care le adresează deputații: Igor Nicolavici, ne-ați spus să-l votăm pe când noi am fost împotriva lui, dar l-am votat, dar când trebuie să voteze pentru Greceanîi sau alte proiecte, nu votează”, a precizat Dodon într-o emisiune televizată.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md