Actualitate

Prima înfrângere electorală pentru conservatorii lui Boris Johnson care rămân cu o majoritate de un vot în Parlament. Strategia Brexit se complică

Partidul Conservator la putere, a cărui şefie a fost preluată săptămâna trecută de Boris Johnson, a pierdut locul din circumscripţia Brecon şi Radnorshire, din Ţara Galilor, în faţa unui candidat proeuropean, potrivit rezultatelor oficiale anunţate vineri.

Candidata liberal-democrată Jane Dodds l-a învins în acest scrutin pe conservatorul Chris Davies cu 13.826 de voturi la 12.401.

Înfrângerea fragilizează noul guvern, care tocmai a anunţat dublarea bugetului anual consacrat pregătirii unui Brexit fără acord, alocând 2,1 miliarde de lire suplimentare.

În total, 6,3 miliarde de lire vor fi alocate pentru pregătirea Brexitului, dintre care 4,2 miliarde în acest an.

"Prima mea acţiune în calitate de deputată când voi ajunge la Westminster va fi să-l găsesc pe Boris Johnson unde se ascunde şi să-i spun cu tărie: încetaţi să vă jucaţi cu viitorul nostru şi excludeţi un Brexit fără acord", a declarat Jane Dodds după victoria sa.

Scrutinul parţial de joi a avut loc după destituirea deputatului conservator Chris Davies, declanşată de alegători în baza unei proceduri introduse în 2015 de fostul premier conservator David Cameron. Alegătorii l-au sancţionat pe Davies în urma condamnării sale pentru declaraţii false privind cheltuielile.

Afirmând că a făcut o greşeală, Chris Davies a candidat din nou. Circumscripţia Brecon şi Radnorshire a votat în proporţie de 52% în favoarea unui divorţ de UE la referendumul din 2016, ceea ce face ca înfrângerea înregistrată în scrutin să fie cu atât mai îngrijorătoare pentru conservatori.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *