A plecat sau nu din țară? Filip, întrebat unde se află „borsetka” lui Plahotniuc

Pavel Filip spune că nu cunoaște dacă omul de încredere al liderului PD sau supranumit „borsetka” lui Plahotniuc, Constantin Botnari, a plecat sau nu din Republica Moldova pentru totdeauna, așa cum spunea Renato Usatîi, acum o săptămână.

Foto: UNIMEDIA

„Constantin Botnari nu a fost prezent la ultima și penultima ședință a Parlamentului”, a spus Filip în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la N4.

Întrebat dacă Botnari a plecat sau nu din țară, Pavel Filip a menționat că nu cunoaște acest lucru, pe motiv că nu a vorbit cu acesta.

„Eu cred că, dacă el ar fi plecat din țară pentru totdeauna, m-ar fi anunțat de acest lucru. Imediat după emisiune voi încerca să iau legătura cu dânsul”, a spus fostul premier.

Totodată, Filip a menționat că nu știe unde se află Plahotniuc, precizând că nu l-a întrabat acest lucru, pe motiv că nu-l interesează.

„Dacă dorea să-mi spună unde se află, îmi spunea singur”, a conchis Filip.

Amintim că după ce partenerii externi din UE, SUA, Federația Rusă au recunoscut noua guvernare de la Chișinău, la data de 14 iunie Partidul Democrat a anunțat că pleacă de la guvernare.

La data 24 iunie, Vlad Plahotniuc a anunțat că pleacă din funcția de președinte al Partidului Democrat, însă nu va renunța la mandatul de deputat, iar o decizie în acest sens o va lua cu locuitorii raionului Nisporeni, care l-au votat.

La data de 30 iulie, acesta anunță că își depune mandatul de deputat.


Pub