(doc) Tranzacții dubioase în care a fost implicat Plahotniuc. Slusari spune că a intrat în posesia mai multor documente și cere FISC, CNA, PA intentarea procesului penal

Președintele comisiei parlamentare de anchetă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor devalizării sistemului bancar, Alexandru Slusari, spune că a intrat în posesia mai multor documente privind tranzacțiile dubioase în care a fost implicat ex-liderul PD, Vlad Plahotniuc, în urma cărora, au avut loc evaziuni fiscale în proporții deosebit de mari. În acest sens, dânsul a solicitat FISC-ului, Centrului Național Anticorupție și Procuraturii intentarea procesului penal, cu tragerea la răspunedere a persoanelor vinovate.

Foto: UNIMEDIA

„Tranzacția între Plahotniuc și Platon în decembrie 2011. Oficial compania OTIV Prime Holding obține 75 milioane dolari. Neoficial - plus 5 milioane dolari pentru alta firma, controlată de Plahotniuc.

Tranzacția foarte suspectă, după schema de mișcare a banilor. Cu implicarea unei bănci din Republica Moldova, băncilor din Elveția și companiei din Panama, care figurează în raportul Kroll. Cu folosirea unui contract fictiv de procurare a lemnului, încheiat un an în urmă a tranzacției respective.

Totodată, sunt foarte curios dacă rezidentul Republicii Moldova, Vladimir Plahotniuc, a achitat în bugetul statului nostru impozit pe venit în suma de 9,6 milioane dolari SUA”, a scris Slusari pe pagina sa de Facebook.

A. Slusari / Sursa:fb
A. Slusari / Sursa:fb

Deocamdată, Vlad Plahotniuc nu a venit cu o reacție.


Pub