10:27:10 19.03.2024
Stiri

Ministrul Sănătății a mers la Cărpineni și dă asigurări că spitalul NU va fi închis: „Azi acest mic spital a câștigat un admirator. Acesta sunt eu”

Social 02.08.2019 19:08 Vizualizări3304 Autor: Ziarul National
Ministrul Sănătății a mers la Cărpineni și dă asigurări că spitalul NU va fi închis: „Azi acest mic spital a câștigat un admirator. Acesta sunt eu” Facebook / Ala Nemerenco


Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Ala Nemerenco, reiterează faptul că spitalul din Cărpineni, raionul Hâncești, nu va fi închis.

Ala Nemerenco a efectuat astăzi o vizită la Cărpineni și s-a arătat încântată de ce a găsit la această instituție pe care o critica recent în Parlament.

CITIȚI și DOC // Unicul și cel mai mare SPITAL rural din R. Moldova a fost ÎNCHIS. Ministrul Sănătății spune că nu va ceda PRESIUNILOR pe care le fac locuitorii din Cărpineni

„Mă bucur enorm că am avut ocazia să mă întâlnesc cu atâta lume bună - locuitori ai satului, personal medical, primar și aleși locali. Discuția noastră a fost foarte prietenoasă, deschisă și productivă. Eu, în calitatea mea de ministru, nu am avut niciodată intenția de a închide vreun spital - nici la Cărpineni, nici oricare altul. Din contra, eu vreau să creiez două spitale regionale moderne în sud și nord. Și fac tot posibilul să se întâmple aceasta. Orice reorganizare a spitalului din Cărpineni nu ține de minister, ci de fondator - Consiliul raional Hâncești. Spitalul din Cărpineni este modelul ideal al unui spital comunitar, astfel nici azi, nici mâine așa spital nu va fi închis. Ba din contra, el își are viitorul și linia proprie de dezvoltare. În acest sens, ministerul îi va acorda tot suportul”, a scris Ala Nemerenco pe Facebook.

Ministrul a adăugat că a rămas „profund impresionată de relația medic, asistent medical și pacient” și ar trimite la instruire practică pe toți cei care nu s-au învățat încă să comunice prietenos cu pacientul.

„M-au emoționat nespus pacienții prin atitudinea lor respectuoasă față de întreg personal medical și mai ales față de medici. Dar și mai mult - familia de medici tineri care activează acolo și locuiesc într-un apartament construit pentru tinerii specialiști. Cuplul de doctori au un copil și mai așteaptă altul. Și acesta este viitorul nostru. I-am intrebat ce-și doresc cel mai mult. Mi-au zis ca chiar mai mult decât majorarea de salariu își doresc stabilitate și că ei nu doresc să plece de acasă. Casa lor a devenit Cărpineni. Împreună cu administrația, primarul, aleșii locali am gasit soluții care să asigure stabilitate și dezvoltare acestui spital, iar serviciile prestate să fie croite pe necesitatea localnicilor. Azi acest mic spital a câștigat un admirator. Acesta sunt eu. Și o să repet și deja nu în glumă - la capitolul omeniei, culturii și relațiilor între oameni acest sătuc merită să găzduiască capitala țării”, a încheiat ministrul.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

15.03.2024 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Raportul lui Dorin R...

11.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cât de naivă e „șefa...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md