Util! 21 de aplicaţii mobile care te pot ajuta la nevoie în călătorii

Încă suntem în sezonul estival şi luna august este la fel aleasă de foarte mulţi concetăţeni pentru concedii şi călătorii, inclusiv în străinătate. În context, am căutat o listă de aplicaţii care să poată face deplasările mai ușoare și mai plăcute. Lista include mai ales servicii mai puțin cunoscute, care ajută în rezolvarea unor probleme comune ale călătorilor sau contribuie la relaxarea din timpul vacanței.

Aplicațiile de ride sharing sau de rezervări de zboruri, hoteluri sau mașini au devenit arhicunoscute și sunt folosite de milioane de călători din întreaga lume, dar există și unelte care nu au devenit (încă) la fel de populare, deși funcționalitatea lor este apreciată la fiecare interacțiune.

FOTO: home.bt.com

1. XE Currency Converter

Cei care își petrec vacanța într-un stat din Uniunea Europeană care a aderat la zona Euro sunt deja obișnuiți să evalueze prețurile direct în moneda locală. Pentru restul destinațiilor, însă, procesul poate deveni mai dificil. Ei pot folosi aplicația XE, care permite selectarea mai multor monezi și echivalează valoarea introdusă cu cea corespunzătoare fiecărei țări.

Descarcă aplicația pentru iOS sau Android.

2. Luggage Hero

Numărul celor care călătoresc în mai multe orașe în timpul unei vacanțe a crescut mult în ultimii ani, dar cei care fac asta se lovesc de o problemă destul de inconfortabilă: căratul bagajelor. Folositor atât pentru cei care călătoresc doar cu rucsacul, cât și pentru cei care nu au putut evita troler-ul, Luggage Hero face legătura dintre turiști și proprietari de restaurante, cafenele, hosteluri sau alte spații verificate pentru găzduirea propice a bagajelor.

Site-ul permite găsirea celei mai apropiate locații disponibile și taxează depozitarea în funcție de numărul de ore folosit, dar nu mai mult de 8 €/zi. Explorarea orașului va deveni mult mai confortabilă, fără să fie nevoie de drumuri în plus către gări sau autogări centrale.

Se accesează doar online dintr-un browser.

3. Wi-Fi Space

Călătoriile din afara țării vin la pachet și cu un cost suplimentar pentru datele mobile folosite pentru social media sau pentru organizarea unui traseu. Utilizatorii aplicației Wi-fi Space reușesc să reducă acest cost prin folosirea rețelelor Wi-Fi disponibile din apropiere. Sunt incluse atât rețele publice, cât și punctele de acces ale restaurantelor sau hotelurilor care au fost înregistrate de alți utilizatori.

Descarcă aplicația pentru iOS sau Android.

4. OpenTable

Pe lângă inspirația privind alegerea restaurantelor din zonă, aplicația OpenTable permite rezervarea locurilor în locația dorită, alegând ora și numărul de persoane care vor servi masa.

Descarcă aplicația pentru iOS sau Android.

5. Happycow

Vegetarienii, veganii sau cei care au alte tipuri de restricții alimentare se bucură din plin de această aplicație care îi ajută să descopere restaurantele adecvate preferințelor lor din orașul pe care îl vizitează.

Descarcă aplicația pentru iOS sau Android.

6. FlightRadar24

Călătorii cu experiență au învățat să anticipeze întârzierile avioanelor cu care călătoresc în funcție cursele anterioare ale aeronavei. Flight Radar 24 afișează toate cursele comerciale aeriene în timp real și ajută în localizarea aeronavelor și la estimarea timpului necesar pentru aterizarea în aeroportul destinat.

Descarcă aplicația pentru iOS sau Android.

7. Lounge Buddy

Timpul petrecut în aeroport poate fi foarte obositor, atât pentru călătorii care au o escală cu un timp insuficient pentru vizitarea orașului, cât și pentru cei care au întârzieri ale curselor. Aplicația ajută utilizatorii să găsească zonele de lounge și afișează tarifele de acces, făcând așteptarea mai comodă sau mai eficientă.

Doar pentru iOS.

8. Where is Public Toilet/Flush

Urgențele necesită atenție imediată, dar totul se poate relaxa după găsirea locului potrivit. Aplicația ghidează utilizatorii către cele mai apropiate toalete publice, ajutându-i să nu mai piardă timpul cerând indicații inconfortabile localnicilor (uneori prea puțin informați). Instalează Flush, activează GPS-ul și găsește cea mai apropiată toaletă din cele 190,000 (numărul lor continuă să crească!) cu ajutorul aplicației. Este o aplicație foarte bună atunci când ai probleme cu stomacul de la mâncarea indiană picantă…

Descarcă aplicația pentru iOS sau Android.

9. Meetup

O parte importantă a oricărei călătorii este interacțiunea cu localnicii, pentru a cunoaște cât mai bine cultura locului vizitat. Pentru a contribui la acest lucru, Meetup aduce împreună oameni cu interese diverse și îi ajută să organizeze întâlniri tematice pentru a schimba idei sau pur și simplu pentru a petrece un timp de calitate.

Descarcă aplicația pentru iOS sau Android.

10. Star Walk 2

Cei care aleg să petreacă o noapte în afara orașului și au suficient noroc să se bucure de un cer senin, pot identifica stelele și constelațiile pe care le admiră, pur și simplu îndreptând camera telefonului către ele. Aplicația ajută la identificarea precisă a pozițiilor și numelor corpurilor respective.

Descarcă aplicația pentru iOS sau Android.

FOTO: cheapoguides.com

11. Kindle

Indiferent cât de devotat ești cărților tipărite, nu poți nega că atunci când călătorești este mult mai ușor să folosești un Kindle decât să cari cu tine 10 cărți. Deși nu vei putea face schimb de cărți vechi la librăriile locale (care oferă acest serviciu), îți va ușura bagajul.

Descarcă aplicația pentru iOS sau Android.

12. SAS Ghid de supraviețuire

Tu nu știi deja să comunici în codul morse? Cum? Habar să faci un foc? Norocul tău că această aplicație a văzut lumina soarelui pentru că dacă ai de gând să te aventurezi în sălbăticie, îți va folosi beaucoup. Creată de un fost soldat și instructor SAS, aplicația conține sute de lecții de supraviețuire utile, atât acasă, cât și în mijlocului nicăieriului.

Și ce dacă ai de gând să stai la un hotel de 5 stele în Green Village din New York? Când au fost vreodată măsurile de siguranță în plus?

Descarcă aplicația pentru iOS și Android.

13. FlightAware

Oprește-te din a mai descărca câte o aplicație diferită pentru fiecare călătorie cu avionul! FlightAware te ține la curent cu toate zborurile în timp real, îți trimite notificări și îți arată întârzierile din aeroporturi.

Descarcă aplicația pentru iOS și Android.

14. TripIt

Dacă ești genul de călător care nu se dă în vânt după statul într-un singur loc, iar vacanțele tale arată mai degrabă ca traseul unei albine la sfârșit de primăvară, atunci Triplt ți-ar putea deveni bun prieten. Nu-i ușor să ții pasul cum toate detaliile atunci când ai făcut un număr însemnat de rezervări la hoteluri și zboruri, dar hei, nu degeaba există aplicații.

Trebuie doar să redirecționezi mailurile de confirmare către Triplt sau să îi dai acces la inbox-ul tău, iar aplicația va crea pentru tine un traseu simplu care mai conține și o hartă pe deasupra. Genial și magnific sunt două atribute pe care le putem alege pentru a descrie un asemenea ajutor. Ce poți să vrei mai mult? Poate un masaj la picioare după ce ajungi în camera de hotel.

Descarcă aplicația pentru iOS și Android.

15. AroundMe

AroundMe îți spune unde ești și îți listează băncile, barurile, benzinăriile, spitalele, hotelurile, cinematografele, restaurantele, supermarketurile, teatrele și stațiile de taxi din apropiere. Această aplicație este utilă dacă vrei să vezi un film – și extrem de importantă dacă te-ai îmbolnăvit atunci când ești în străinătate.

Descarcă aplicația pentru iOS sau Android.

16. Duolingo

Duolingo include 27 de limbi (inclusiv klingoniana 🙂 și este alcătuit din lecții de mici dimensiuni și jocuri care te învață cum să citești, să scrii, să înțelegi și să vorbești un grai străin. Începi cu verbele, expresiile și propozițiile de bază și înveți cuvinte noi în fiecare zi. Ca și cum ai avea un profesor tânăr și de treabă chiar în sistemul telefonului.

Descarcă aplicația pentru iOS și Android.

17. Yuggler

Această aplicație este o totală binecuvântare pentru cei care călătoresc cu copiii. Dacă ești unul dintre acești fericiți, descarcă Yuggler, descoperă locurile din apropiere create pentru cei mici, primește sfaturi, vezi poze și folosește filtrele pentru a găsi cele mai potrivite lucruri de făcut în funcție de vârstă și afinități.

Momentan valabil doar pentru iOS, dar varianta pentru Android este pe drum.

18. Prey Anti Theft

Una dintre grijile pe care le ai atunci când călătorești și ai un smartphone scump este că-ți poate fi furat – sau că poate îl vei pierde. Dacă se întâmplă așa ceva, Prey Anti Theft te ajută să-ți găsești telefonul, să-l blochezi, să declanșezi o alarmă și multe altele. Este o aplicație gratuită, foarte utilă.

Descarcă aplicația pentru iOS sau Android.

19. CityMapper

CityMapper include un număr (în creștere) de 36 de orașe și împachetează toate mijlocele de transport disponibile în fiecare dintre acestea. Nu prea mai ai de ce să pierzi câte-o jumătate de oră ca să-ți dai seama cum să ajungi dintr-un loc în altul, să te rătăcești de circa 10 ori și faci ocolul orașului de un număr cel puțin egal până la destinație. Este o aplicație simplă a cărei folosire, nu de puține ori, atrage după sine un „excelent” plin de speranță.

Descarcă aplicația pentru iOS și Android.

20. MAPS.ME

Multora dintre noi ni s-a întâmplat ca în călătoriile noastre să fim puși în situația în care a trebuit neapărat să ne conectăm la internet. Trebuie să recunoaștem că a costat o groază de bani, știam asta, dar în situația respectivă am fi fost pierduți fără acces la informații. Uită de astfel de supra-costuri, deoarece MAPS.ME îți oferă hărți, dar offline (doar asigură-te că ai descărcat hărțile de care ai nevoie înainte să pornești în aventură!).

Descarcă aplicația pentru iOS sau Android.

FOTO: videoblocks.com

21. Bonus – First aid 

Sperăm să nu ai nevoie vreodată să folosești aplicația. Probabil ai avut parte la un moment dat de un training despre cum să acorzi primul ajutor, dar nu știi niciodată cum reacționezi într-o situație de urgență. Instalează aplicația și vei avea mereu o referință în caz că se întâmplă ceva.

Descarcă aplicația pentru iOS sau Android.

Vezi şi: 20 de sfaturi bune de urmat dacă vrei să faci un drum lung cu maşina

Vezi şi: Cele mai sigure şi cele mai periculoase ţări europene pentru cei care merg în călătorii cu maşina proprie

Sursă: momondo.ro

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/