Ce punctaj au luat candidații pentru funcția de director CNA din partea membrilor Comisiei juridice, numiri și imunități din Parlament

Anticoruptie.md
02/08/2019

Sergiu Litvinenco, președintele Comisiei juridice, numiri și imunități din Parlament, a publicat tabelul cu punctajul oferit de membrii Comisiei celor nouă candidați, care au trecut proba interviului, pentru funcția de șef al Centrului Național Anticorupție. Distribuția punctelor arată că Ruslan Flocea, cel care a ieșit învingător în concurs, a fost favorizat de deputații socialiști, membri ai Comisiei, dar și de parlamentarii democrați.

De partea cealaltă, contracandidații lui Flocea au fost evaluați cu mai puține puncte, în special de deputații socialiști. Astfel, cel mai mare decalaj între punctele distribuite cadidaților la fotoliul de director CNA se atestă la parlamentara din fracțiunea socialiștilor, Alla Dolință. Ea a oferit 36 de puncte lui Ruslan Flocea, în timp ce toți ceilalți contracandidați ai acestuia au obținut între 4 puncte și 1 punct.

Și colegii de fracțiune ai deputatei l-au favorizat vădit pe Ruslan Flocea, care până în prezent a fost secretarul general al Aparatului președintelui Dodon. Vladimir Țurcanu l-a notat cu 36 de puncte, distribuind între 8 și 3 puncte celorlalți candidați. Și Vasile Bolea l-a notat pe Flocea cu 36 de puncte, în timp ce concurenții acestuia au primit între 13 și 6 puncte. Întâmplător sau nu, și Grigore Novac i-a oferit 36 de puncte lui Ruslan Flocea, iar celorlalți participanți în concurs - între 11 și 4 puncte.

Deși mai puțin evident, par să-l fi favorizat pe Flocea și deputații democrați. Sergiu Sîrbu, bunăoară, l-a notat cu 35 de puncte. Pe locul doi în „clasamentul” democratului se situează Cristina Țărnă, cu 30 de puncte, iar ceilalți candidați au primit de la Sîrbu între 15 și 5 puncte.

Vladimir Cebotari, membru supleant în cadrul Comisiei, care l-a înlocuit pe deputatul Igor Vremea, aflat în străinătate, de asemenea, i-a oferit punctajul maxim lui Ruslan Flocea - 36 de puncte. Ca și în cazul lui Sîrbu, în „topul” lui Cebotari, Cristina Țărnă a ocupat locul doi, cu 21 de puncte, iar ceilalți candidați au primit între 17 și 4 puncte.

Sergiu Litvinenco, președintele Comisiei, deputat al Blocului ACUM, l-a notat pe Flocea cu 32 de puncte. Cu trei, respectiv două puncte mai mult au primit Vitalie Verebceanu, respectiv Cristina Țărnă. Alți candidați au primit între 29 și 19 puncte, iar cel mai mic punctaj l-a obținut Veaceslav Guțan.

Dinu Plîngău, membru supleant al Comisiei, deputat al Blocului ACUM, de asemenea, l-a notat cu cele mai multe puncte pe Vitalie Verebceanu. În „clasamentul său”, pe locul doi s-a situat Gheorghe Macovei, cu 33 de puncte, pe trei - Ruslan Flocea, cu 32, iar pe patru - Cristina Țărnă, cu 31 de puncte. Ceilalți candidați au fost notați cu un punctaj între 25 și 15.

Relativ uniform a notat candidații la șefia CNA și parlamentarul independent, Ion Groza. Cele mai multe puncte, 33, el le-a oferit lui Ruslan Flocea, iar cu un punct mai puțin - lui Gheorghe Macovei. Ceilalți candidați în concurs au obținut între 27 și 11 puncte.

Anticoruptie.md
02/08/2019




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii