Judecătorii au emis mandat de arestare la domiciliu pe numele fostului șef al Penitenciarului nr. 13, după ce a fost anunțat în căutare generală

Judecătoria Chișinău a eliberat, astăzi, mandat de arestare la domiciliu, pe un termen de 30 de zile, pe numele fostului șef al Penitenciarului nr.13, Igor Pântea. Instanța a dispus și anunțarea acestuia în urmărire generală, scrie anticorupție.md.

Foto: captură video

Demersul privind arestarea lui Pântea a fost depus acum o săptămână de Ion Bazatin, acuzatorul de stat într-un dosar intentat pentru tortură, unde Pântea are statut de învinuit. Omul legii a invocat în instanță că Pântea ar fi părăsit teritoriul Republicii Moldova, prin regiunea transnistreană, apoi a plecat de la aeroportul din Kiev în Statele Unite ale Americii.

Înainte de a aproba mandatul de arestare, instanța a dispus aducerea forțată a lui Igor Pântea și a solicitat poliției să verifice mai multe adrese unde s-ar putea ascunde, însă nu a fost găsit.

Igor Pântea mai este învinuit de către procurorii militari că în aprilie 2009 a maltratat un protestatar aflat în custodia poliţiei. Instanţa de fond, iar ulterior şi instanţa de apel, l-au condamnat pe Pântea la cinci ani de închisoare. Curtea Supremă de Justiţie a dispus însă trimiterea dosarului la rejudecare pentru elucidarea unor circumstanţe. La moment, dosarul se află pe rol la Judecătoria Chișinău. Totodată, la CEDO se află o cerere depusă de către avocaţii victimei lui Pântea.


Pub