02:05:41 20.04.2024
Stiri

TRAGEDIE // Un copil de 10 ani a murit, iar altul a fost rănit, după ce s-au jucat cu o GRENADĂ, la Criuleni

Social 01.08.2019 10:12 Vizualizări1233 Autor: Ziarul National
TRAGEDIE // Un copil de 10 ani a murit, iar altul a fost rănit, după ce s-au jucat cu o GRENADĂ, la Criuleni Estcurier


Un copil de 10 ani a murit în seara zilei de ieri, 31 iulie, iar altul a fost rănit, după ce au detonat o grenadă în apropiere de terenul de joacă pentru copii. Tragedia s-a întâmplat în curtea blocurilor cu cinci etaje de pe bulevardul Mihai Eminescu, transmite estcurier.md.

„În intervalul orelor 20.00 – 20.20, poliţia a fost alertată de către o doamnă, precum că s-a produs o deflagraţie şi că sunt jertfe. Echipa care s-a deplasat la faţa locului a stabilit că unui copil născut în 2009 i-ar fi explodat o grenadă în mână. Preventiv s-a stabilit că băiatul a luat grenada din gospodăria proprietarului casei unde locuia. La spital mai este un copil rănit şi o doamnă, care stătea pe afară cu copiii, dar ei sunt în afara pericolului”, a declarat Oleg Cioban, şeful Inspectoratului de Poliţie Criuleni.

Copilul internat, potrivit medicului de gardă de la secţia ATI, a fost adus conştient, cu răni la cap şi este ţinut sub observaţie.

Mama băiatului se afla la serviciu când s-a întâmplat totul şi presupune că fiul său ar fi găsit grenada în ocolul pentru animale, pe care îl are concubinul său în curtea casei. Deocamdată nu se ştie cui i-a aparţinut muniţia şi de unde cu exactitate au luat-o copiii.

Un locuitor al blocului din imediata apropiere, care fuma la balconul său de la etajul trei în momentul producerii deflagraţiei, a spus că în curte la acel moment se jucau cel puţin zece copii. Bărbatul a văzut parţial cele întâmplate, pentru că copiii se jucau sub copaci, însă a observat norul de praf şi a auzit bubuitura în momentul în care copilul s-a apropiat de grenada aruncată într-o parte şi ar fi vrut s-o ridice.

Mai multe maşini parcate în apropiere au rămas cu geamurile ciuruite. O schijă a spart geamul unui apartament de la etajul trei al blocului de vizavi.

Poliția cercetează cazul.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md