(VIDEO) Chiril Moțpan a blocat accesul lui Ilian Cașu și Elenei Grițco la audierile privind profesorii turci

by Rec_lama
Distribuiti mai departe...

Șeful Comisiei parlamentare pentru securitate, apărare și ordinea publică, Chiril Moțpan a blocat accesul membrilor Partidului Nostru Ilian Cașu și Elena Grițco, care au mers în calitate de cetățeni la audierile publice privind ancheta în cazul expulzării profesorilor turci. Cei doi s-au înregistrat oficial încă din ajun, dar la cererea personală a lui Moțpan, li s-a interzis accesul, au anunțat cei doi într-un live pe facebook.

„La indicația personală a lui Moțpan am fost blocați și nu ni s-a permis să intrăm pentru a da o singură întrebare – cine se face vinovat față de abuzul comis față de profesorii turci, pentru care Republica Moldova să fie condamnată la CEDO”, a anunțat Ilian Cașu, comentând acest comportament drept  „în stilul statului capturat”.

Încă nu avem un răspuns pe cazul expulzării cetățenilor turci

Încă nu avem un răspuns pe cazul expulzării cetățenilor turci. După trei săptămâni de când au primit raportul de la SIS, deputații din comisia parlamentară care anchetează cazul, au audiat astăzi, cu ușile închise, câțiva angajați SIS și șefa Biroului Migrație și Azil. La final, deputații au strâns din umeri: încă nu au o concluzie despre cine se face vinovat de deportarea celor 7 angajați de la „Orizont” și nici nu pot divulga ce se conține în raportul de la SIS. Unii însă, s-au dat cu părerea ca toate procedurile legale au fost respectate.Un reportaj de Felicia Creţu

Опубликовано TV8.MD Четверг, 1 августа 2019 г.

„Chiril Moțpan, fiind ofițer, a transmis mesajul prin intermediul SPPS, ca mai apoi să nege și să mintă. Este un comportament nedemn de un deputat și noi simțim că acolo se mușamalizează și se coace o crimă în privința acestui raport”, potrivit lui Ilian Cașu.

Elena Grițco a precizat că s-au înregistrat să participe la ședință nu ca membri de partid, dar ca simpli cetățeni. „Am fost ignorați și umiliți public de Chiril Moțpan.  Este un caz fără precedent. Am crezut cu toții că odată cu schimbarea puterii, cu plecarea lui Plahotniuc, cu venirea la guvernare a celor care au stat în opoziție, alături de care am protestat se va schimba ceva. Nu s-a schimbat nimic. Mint cu nerușinare”, a mai declarat Elena Grițco.

Amintim că Chiril Moțpan a refuzat să prezinte detalii și presei referitor la audierile care au avut loc în cadrul Comisie.

Seful comisiei securitate nationala, Chiril Motpan, unilateral a blocat astazi accesul DOAR a reprezentatilor Partidului Nostru la briefingul de presa privind raportul SIS cu expulzarea cetatenilor turci. Tot Motpan anulat audierile publice la care regulamentar ne-am inregistrat sa participam. Mai rau, Domnule Motpan, decit statul capturat.

Опубликовано Ilian Casu Среда, 31 июля 2019 г.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...