(video) Chinezii ne uimesc din nou! Au făcut un pod de 46000 de tone care a stabilit două recorduri

Chinezii nu încetează să ne uimească cu realizările lor. Sunt buni nu numai în integrarea tehnologiilor avansate și exploatarea rapidă a spațiului cosmic, ci şi în construcţii de pe suprafaţa planetei pe care noi toţi locuim.

Acum câteva ore, în ziua de 30 iulie în oraşul Baoding, la 150 km sud-vest de capitala Beijing, a avut loc etapa principală înaintea dării în exploatare a unui pod, “temporar rotativ”, care a stabilit deja două recorduri mondiale.

Cântărind 46.000 de tone și având o lungime de 263.6 metri, podul care trece peste mai multe căi ferate a devenit cel mai greu și mai lung din categoria sa, stabilind astfel un record mondial.

Construcţia este compusă din două părţi separate, montate pe nişte suporturi cilindrice, care la rândul lor se rotesc pe nişte osii sferice (bile) cu un diametru de 6.5 metri fiecare. Dimensiunea unei astfel de balamale la fel constituie un record mondial în construcţii.

Se menţionează că în ziua de 30 iulie cele două părţi au devenit un tot întreg, fiind întoarse sub un unghi de 52.4 grade în doar 68 de minute. Anterior, cele două poduri s-au construit în paralel cu liniile de cale ferată pentru a evita diverse incidente şi pentru a reduce la minim eventualele opriri ale trenurilor de pe ruta Beijing-Guangzhou din cauza obiectelor care ar fi putut cădea de la înălţime dacă podul ar fi fost construit de la bun început deasupra căilor ferate.

De menţionat că acesta nu este primul pod din China făcut prin tehnologia construcţiei rotative. Soluţia are menirea de a rezolva o serie de probleme legate de mediu, trafic și de asemenea permite reducerea timpului necesar finalizării obiectului de infrastructură.

https://www.youtube.com/watch?v=Q3uS6zVgBJY

Vezi şi: (video) A fost deschis cel mai mare pod rutier din Europa! Vladimir Putin a fost filmat cum merge pe el, dar cu abateri

Vezi şi: (video) A fost finisată construcţia celui mai lung pod rutier maritim din lume. Trebuie să vezi cum arată

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/