‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 25 aprilie, 2024
7.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriSüdzucker Moldova a investit încă 18 milioane de lei pentru extinderea complexului elevator

Südzucker Moldova a investit încă 18 milioane de lei pentru extinderea complexului elevator

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

La sfârșitul lunii iulie 2019, Agro-SZM SRL, divizia agricolă a grupului Südzucker Moldova, a finalizat următoarea etapă de extindere a complexului de elevatoare, care se află pe teritoriul fabricii de zahăr a companiei din Drochia.

Ca urmare a extinderii complexului de elevatoare, capacitatea unității de curățare preliminară și uscare a cerealelor a fost crescută și au fost comandate două silozuri noi – fiecare cu o capacitate de 2 500 de tone de produse. Astfel, capacitatea totală de depozitare unică a cerealelor în cele trei silozuri ale complexului elevator a crescut la 7500 tone, în care Südzucker Moldova a investit aproximativ 27 de milioane de lei.

Directorul Agro-SZM Victor Hropotinschi susţine că, întreprinderea agricolă trebuie să crească în continuare capacitatea infrastructurii post-recoltare. În prezent, Agro-SZM este una dintre cele mai mari companii agricole din Moldova şi prelucrează aproximativ 10 mii de hectare de teren agricol, din care jumătate este sub grâu, iar 2 500 de hectare – sfeclă de zahăr.

Compania estimează că, în acest an va obține mai mult de 26 de mii de tone de grâu și o recoltă bună de porumb și floarea soarelui. Drept urmare, ar putea fi necesară utilizarea serviciilor elevatoarelor din apropierea terenurilor agricole Agro-SZM, din localitățile apropiate. Complexul de elevatoare Agro-SZM va furniza, de asemenea, servicii de depozitare a cerealelor pentru întreprinderile agricole din regiunea Drochia.

Agro-SZM SRL are un capital social de 198 de milioane lei, din care 99,99% îi aparţine companiei Südzucker Moldova. Cote mai mici de 0,1% deţin Alexander Koss (6.000 lei) preşedintele Asociaţiei Investitorilor Străini, Octavian Armaşu, guvernatorul Băncii Naţionale a Moldovei (1.000 de lei) şi Victor Hropotinschi (1.000 de lei).

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›