image
Sursa foto: jurnal.md

Detalii despre reținerea soțului unei deputate PD: Ar face parte dintr-o grupare de contrabandiști

Noi informații despre reținerea soțului unei deputate PD. Este vorba despre șeful Postului vamal Cahul de la frontiera cu România.

Acesta a fost reţinut astăzi de Serviciul protecție internă și anticorupție (SPIA) al Ministerului Afacerilor Interne şi de procurorii raionului Cahul, pentru 72 de ore, într-un dosar de contrabandă cu țigări.

Potrivit MAI, bărbatul ar face parte dintr-o grupare infracțională care a făcut contrabandă cu țigări în ultimele 4 luni.

Cauza penală a fost pornită după ce DIICOT din România a stabilit existența unui grup infracțional organizat, care se ocupa cu introducerea și comercializarea pe teritoriul României, în mod ilegal, a unor cantități importante de produse de tutun.

În urma cercetărilor, s-a stabilit că, în perioada februarie 2019 - mai 2019, membrii grupului au introdus în mod ilegal, din Republica Moldova în România, prin evitarea controlului vamal, 116.360 pachete de ţigări fără timbru de acciz sau cu timbru de acciz emis de Republica Moldova, în valoare de peste 1,1 milioane de lei.

Pe acest caz a fost inițiat un dosar penal, iar investigațiile continuă pentru a fi identificate toate persoanele implicate și atrase la răspundere.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: